Mammas banankake

Fantastisk saftig, luftig og nydelig banankake som er utrolig lett å lage og som blir spist opp like fort hver gang. Lages hver gang man har noen brune bananer. Selv de som ikke er glad i bananer vil like denne kaken

54307c66 777f 485a 8464 9023feaa2ca5
7fb383f9 ef13 40b2 9dd6 85aaad377421
Helene Wingård Skøien

Denne kaken har moren min laget til meg helt siden jeg var liten. Oppskriften er håndskrevet i en egen kokebok, og har alltid vært med familien. Kaken har blitt bakt i hvert fall fem ganger i år.

Ingredienser

3 egg
3,5 dl sukker
3 modne bananer

150 gram smeltet Bremykt
0,5 dl melk
2 ts kanel
4,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 ts natron

Fremgangsmåte

1. Visp egg og sukker til eggedosis

2. Visp inn bananer til det blir en relativt klumpfri røre

3. Visp inn resten av ingrediensene

4. Hell i en rund form og stek på nederste rille i ca 45 min på 190 grader, over og undervarme

Kaker
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere