Bremykt Logo

Du kan bruke glutenfri oreokjeks, den smaker himmelsk med hjemmelagd sjokolademousse!

Ingredienser

400 (500) gr Oreokjeks (jeg bruker 400 gr)
100 gr smeltet bremykt
2 pk Philiadelphiaost naturell
3,5 dl melis
Ca 3,5 del fløte piskes til krem med 5 sp sukker ( jeg bruker 3 dl fløte)
Sjokolademousse.
250gr melkesjokolade- smeltes i vannbad avkjøles
1 egg + 2 ss sukker piskes til eggedosis
3 dl kremfløte piskes til krem
Bland så eggedosis og krem sammen, ha deretter i godt avkjølt sjokolade i en tynn stråle og bland god sammen. (evt.bruk Toro ferdig mousseblanding på pose) jeg bruker ”ordentlig”
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
¼ av oreokjeksene leges for seg i en skål og brekkes opp i småbiter- settes til side.
Ta resten av kjeksene og putt i en pose og smuldre opp i små biter.
Smelt smør og hell det over kakesmulene i en bolle og bland det godt til det kan smøres ut i en form- 24 cm rund ring - settes på fatet.
Mix kremosten med melis med mixer til en luftig og kremete masse. Mix krem med sukker. Bland sammen alt.. Smør halvparten av massen over kakebunnen og legg oppi halvparten av kjeksbitene du har satt til side. Sett i kjøleskap i en halv time.
Lag moussen.
Rør inn de siste kjeksbitene i moussen. Smør massen over kaken og sett i kjøleskap ytterligere 1 time.
Legg et lag med resten av kremen på toppen til slutt og pynt med flere kjekssmuler eller lag mønster med vanlig sjokoladesaus.

Fremgangsmåte

1) ¼ av oreokjeksene leges for seg i en skål og brekkes opp i småbiter- settes til side.
Ta resten av kjeksene og putt i en pose og smuldre opp i små biter.
Smelt smør og hell det over kakesmulene i en bolle og bland det godt til det kan smøres ut i en form- 24 cm rund ring - settes på fatet.
2) Mix kremosten med melis med mixer til en luftig og kremete masse. Mix krem med sukker. Bland sammen alt.. Smør massen over kjeksbunnen.
Sett i kjøleskap i en halv time.
3) Sjokolademousse
250gr melkesjokolade- smeltes i vannbad avkjøles
1 egg + 2 ss sukker piskes til eggedosis
3 dl kremfløte piskes til krem
Bland så eggedosis og krem sammen, ha deretter i godt avkjølt sjokolade i en tynn stråle og bland god sammen.
Smør massen over kaken og sett i kjøleskap ytterligere 1 time.
pynt med kjekssmuler.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!