Oreo kake

Du kan bruke glutenfri oreokjeks, den smaker himmelsk med hjemmelagd sjokolademousse!

C7948c7b 2d38 4ff2 9555 5f4d6afafee7
C8545113 2e91 4bad ac4c 886e004e6b3b
Lise Berg

Dette er tante sin oppskrift som jeg fikk av henne for mange år siden. Det har blitt familiens favoritt, i helgen har min sønn konfirmasjon og da må det bakes to og det er denne oppskriften som må brukes!

Ingredienser

400 (500) gr Oreokjeks (jeg bruker 400 gr)
100 gr smeltet bremykt
2 pk Philiadelphiaost naturell
3,5 dl melis
Ca 3,5 del fløte piskes til krem med 5 sp sukker ( jeg bruker 3 dl fløte)

Sjokolademousse.

250gr melkesjokolade- smeltes i vannbad avkjøles
1 egg + 2 ss sukker piskes til eggedosis
3 dl kremfløte piskes til krem
Bland så eggedosis og krem sammen, ha deretter i godt avkjølt sjokolade i en tynn stråle og bland god sammen. (evt.bruk Toro ferdig mousseblanding på pose) jeg bruker ”ordentlig”

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


¼ av oreokjeksene leges for seg i en skål og brekkes opp i småbiter- settes til side.
Ta resten av kjeksene og putt i en pose og smuldre opp i små biter.
Smelt smør og hell det over kakesmulene i en bolle og bland det godt til det kan smøres ut i en form- 24 cm rund ring - settes på fatet.
Mix kremosten med melis med mixer til en luftig og kremete masse. Mix krem med sukker. Bland sammen alt.. Smør halvparten av massen over kakebunnen og legg oppi halvparten av kjeksbitene du har satt til side. Sett i kjøleskap i en halv time.


Lag moussen.

Rør inn de siste kjeksbitene i moussen. Smør massen over kaken og sett i kjøleskap ytterligere 1 time.
Legg et lag med resten av kremen på toppen til slutt og pynt med flere kjekssmuler eller lag mønster med vanlig sjokoladesaus.

Fremgangsmåte


1) ¼ av oreokjeksene leges for seg i en skål og brekkes opp i småbiter- settes til side.
Ta resten av kjeksene og putt i en pose og smuldre opp i små biter.
Smelt smør og hell det over kakesmulene i en bolle og bland det godt til det kan smøres ut i en form- 24 cm rund ring - settes på fatet.

2) Mix kremosten med melis med mixer til en luftig og kremete masse. Mix krem med sukker. Bland sammen alt.. Smør massen over kjeksbunnen.
Sett i kjøleskap i en halv time.


3) Sjokolademousse
250gr melkesjokolade- smeltes i vannbad avkjøles
1 egg + 2 ss sukker piskes til eggedosis
3 dl kremfløte piskes til krem
Bland så eggedosis og krem sammen, ha deretter i godt avkjølt sjokolade i en tynn stråle og bland god sammen.
Smør massen over kaken og sett i kjøleskap ytterligere 1 time.
pynt med kjekssmuler.

Kaker
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere