Bremykt Logo

Her har du mer unnskyldning til å spise mer blåbær. Kaken feirer norske blåbær med fersk smak av sitron.

Ingredienser

250 ml melk (anbefaler helmelk)
500 ml hvetemel
2½ ts. bakepulver
¼ ts. natron
¼ ts. salt
2 ts. eplecidereddik
250 ml + 60 ml sukker
100 ml rapsolje
100 ml Bremykt
1 ts. vaniljesukker
raspet skall av en sitron
750 ml - 1 liter frosne blåbær (gjerne norske blåbær plukket fra norsk natur)
Pynt:
300 ml kremfløte + 1 ts. vaniljesukker
1 ss. melis eller etter smak
Et knippe salt
Fersk amerikansk blåbær
Eller blåbær syltetøy

Fremgangsmåte

1. Varme opp ovnen til 180 °C. Klargjøre 22 cm kakeform med bakepapir.
2. I en bolle, bland sammen hvetemel, bakepulver, natron, salt, sukker (250 ml), vaniljesukker og sitronskall.
3. Bland sammen melk, eplecidereddik, rapsolje og Bremykt i en annen bolle. Tilsette blandingen i tørre ingrediensene og blande godt sammen.
4. Tilsette resten av sukker (60 ml) til frosne bær, bland bare til bærene er dekket med sukker.
5. Bland kakedeigen and frosne blåbær forsiktig sammen. Blandingen blir kliss så vær forsiktig å ikke knusse bærne.
6. Bake i ovnen i 40-50 minutter, avhengig av ovnen.
7. Piske kremen med vaniljesukker, melis og salt inntil stiv.
8. Lå kaken kjøle ned, så pynte med krem, blåbær syltetøy eller amerikansk blåbær.
***Kaken smaker best dagen etter, men det er ingen i veien til å synke ned med skjeen rett etter pynting.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!