Snøfjellkake

En kake som ser ut som om den er mislykket, men den skal falle sammen i midten og minne om Snøhetta på Dovre.

Img 1484
Randi Lind somdagenegr.blogspot.com

Da jeg besøkte Snøhetta på Dovre for å se på moskusen, ble jeg så fasinert av det fjellet med snø i midten. Jeg fikk etterpå lyst til å lage en kake til minne om det.

Ingredienser

125 g Bremykt
100 g 70 % kokesjokolade
4 eggeplommer
75 g sukker
revet skall av en appelsin
4 eggehviter
100 g sukker

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en liten kjele og ta det av platen. Bryt opp sjokoladen og la den smelte i smøret. Bland i 75 g sukker og revet appelsinskall. Avkjøl før du rører inn eggeplommene.

Stivpisk eggehvitene med 100 g sukker og vend det forsiktig inn i det andre. Hell røren i en smurt form på 25 cm i diameter.
Stek kaken ved ca. 180 grader i 35-40 minutter.
Den eser godt i ovnen, men skal falle sammen på midten når du tar den ut. Avkjøl.
Sikt litt melis i ”hullet” som et symbol på snøen på et fjell. Server kaken med is eller stivpisket kremfløte og friske bær.

Kaker
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere