Krydderkake med sjokolade og nøtter

En formkake som passer perfekt om høsten og til jul, og som kan varieres etter smak og behag.

Krydderkake
Renate Gulbrandsen

Denne kaken har jeg bakt til familie og kolleger i flere år, og den er alltid like populær. Den ser ikke superspennende ut, men den er proppfull av gode smaker, og har blitt en klassiker her i huset.

Ingredienser

125 gram Bremykt
120 gram brunt sukker
140 gram lys sirup
2 store egg
1 ts bakepulver
240 g hvetemel
1/2 ts kardemomme
1 ts kanel
1 ts malt ingefær
100 g mørk kokesjokolade
50 g hasselnøtter

Eksperimenter gjerne med lys/mørk sirup, ulike smakstilsetninger og krydder. Lys sirup gir en lysere kake med mildere smak enn mørk, men den blir god med begge - eller 50/50. Valnøtter er et godt alternativ til hasselnøtter, apsikat får frem litt syrlig sødme og marsipan skåret i terninger er perfekt for dem som virkelig liker det søte. Et kryddermål med nellik eller allehånde får julefølelsen på plass.

Ved å doble oppskriften kan du lage en liten langpannekake istedenfor.

Fremgangsmåte

1. Mål opp Bremykt og la det stå på kjøkkenbenken til det er blitt mykt.
2. Sett stekeovnen på 160 grader (over- og undervarme) og kle en 1 liters brødform med bakepapir.
3. Bruk en kjøkkenmaskin og rør Bremykt, brunt sukker og sirup luftig.
4. Tilsett det første egget og la maskinen jobbe det inn i røren. Tilsett deretter det andre.
5. Grovhakk sjokolade og nøtter mens kjøkkenmaskinen jobber.
6. Bland sammen mel, bakepulver og krydder og hell over i bakebollen. Rør varsomt inn uten å slå luften ut av kakerøren.
7. Vend inn sjokolade og nøtter og fordel utover brødformen.
8. Stek nederst i ovnen i ca 60 minutter (70 minutter om du lager dobbel oppskrift i langpanne). Bruk gjerne en kakenål for å sjekke at den er gjennomstekt. Skru av varmen og åpne ovnsdøren halvveis, og la kaken stå i 5-10 minutter. Dette reduserer risikoen for at kaken vil synke sammen på midten.
9. Ta ut formen og sett på rist, og la den avkjøles helt før du velter kaken ut av formen.
10. Pakk den avkjølte kaken inn i plast og la den stå i kjøleskapet over natten. Skjær den opp før servering.

Kaker
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere