Søt og syrlig sitronterte

Denne friske og gode kaken har en perfekt balanse av søtt og syrlig. Den er både frisk i smak og vakker i fargen🍋 Enkel å lage også.

D430b541 96de 49e0 ba16 07adb762b6bd

Ingredienser

Kjeksbunn
* 150 g søt havrekjeks, eks Bixit
* 50 g smeltet Bremykt

Sitronfyll
* 1 gelatinplate
* 160 g sukker
* 1.5 - 2 dl sitrosaft (ca. 3 sitroner)
* Finrevetskall fra 1 sitron
* 2 egg
* 1 eggeplomme
* 2 ss kremfløte
* 100 g kaldt Bremykt

Fremgangsmåte

1. Kjør kjeks til kakebunnen i en blender eller foodprofessor til kjeksen er knust. Har du ikke blender kan du også knus kjeksen ved å ha den i en plastikpose og kjevle over. Rør inn smeltet Bremykt
2. Kle bunnen av en 20 cm rund springform med bakepapir.
3. Press kjeksblandingen ut i bunnen og opp langskanten (ca 1,5 cm). Sett til side.
5. For å lage sitronfyllet kan du starte med å legge gelatinplaten i en skål med kaldt vann. La den ligge der mens du gjøre neste steg.
6. Bland sammen alle ingrediensene til fyllet i en kjelle. Unntak av gelatin og kaldt bremykt. Smak på sitronfyllet og tilsett eventuelt mer sitronsaft hvis du ønsker den syrligere. Hvis det er for surt, kan du tilsette litt sukker.
8. Sett kjelen på platen og varm opp på svak varme og rør om hele tiden til det tykner.
9. Skvis vannet ut av gelatinplaten og visp den inn i det varme fyllet.
10. Bland inn Bremykt og rør til det smelter.
11. Hell fyllet over kjeksbunnen og sett i kjøleskapet i minst 2 timer.
12. Pynt gjerne med friske bær før servering.

Kaker
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere