Bremykt Logo

En delikat og saftig sponge cake med smaken av peanøtter og karamell! Passer perfekt til selskaper

Ingredienser

Peanøtt-Spongecake:
225g bremykt smør
4 egg
1ts vanilje ekstrakt
225g hvetemel
2 ss peanøttsmør
100g hvitt sukker
125g brunt sukker
1 dråpe sitrondråper
1dl melk
Karamell Krem:
1dl fløte
250g smørbukk
400g bremykt smør
500g melis
Topping og fyll:
350g peanøtter
Sjokolade knapper

Fremgangsmåte

1. Ha oven på 180 grader og smør ferdig to kakeformer (20cm)
2. Bruk kjøkkenmaskin til å røre sammen smøret og sukkeret til en jevn og «fluffy» røre. Husk at smøret må være romtemperert før du starter.
3. Ta frem en egen bolle og kakk fire egg i. Rør det eggehviten og plommen sammen.
4. Smelt peanøttsmøret og rør inn i egget.
5. Ha vanilje ekstrakt, sitron dråper, hvetemel og melken sammen. Tilføy en liten klype salt. Rør til en god masse uten klumper.
6. Ha blandingen i kjøkkenmaskinen og pisk til en fin røre, fordel deretter i de to kakeformene.
7. Stek i ca. 25-30 minutter (midt i ovnen) - dette kan variere fra ovn til ovn.
8. Avkjøl kakene helt.
Karamellkremen:
9. Kok opp fløten til den blir rykende varm, pass på å røre mye. Ha deretter karamellen i og la de smelte inn i fløten. Dette kan ta lang tid og det er viktig å røre mye. Forflytt også kasserollen frem og tilbake på platen så det ikke brenner seg. Avkjøl når massen er brun og jevn.
10. Pisk smøret mykt og luftig i kjøkkenmaskin. Ha melisen sammen og deler av karamellblandingen, tilføy i små mengder slik at alt blandes sammen jevnt. Pisk helt til den får en luftig konsistens. La den deretter bli kald i kjøleskapet.
Ferdigstilling av kaken:
11. Del hver kake i midten slik at du får fire lag. Fyll hvert lag med karamellkrem og drøss over et jevnt lag med peanøtter.
12. Fordel resten av kremen rundt kaken og lag også noen kremtopper til dekor.
13. Pynt med sjokoladeknapper og restene av peanøttene.
14. La kaken stå kaldt før servering, slik at smaken får satt seg og kremen hvilt. Den er veldig god dagen etter!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!