Sjokopeanøtt kake

En kake som ikke er for søt og har utrolig gode smaker

0434ef28 a93f 4647 bfeb 63a8c5b2a22c
Mette Engstrøm

Ingredienser

Kake:
240 g Hvetemel
350g Sukker
80g Kakao
2 ts natron
1 ts bakepulver
1 ts salt
2 Egg
2,5 dl Melk
1 dl flytende bremykt eller Nøytral olje
2,5 dl varmt vann
1,5 ts vaniljeekstrakt

Peanøttsmørkrem:
450 g bremykt (romtemperert)
350g peanøttsmør
800 g melis
1 dl melk
Noen biter peanøttkubbe reese eller lignende

Ganasj:
200g kokesjokolade
1,2 dl fløte

Peanøttsjokolade reese eller lignende til pynt

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 180 grader stek i ca 30 min avhenig av ovn
Rund form ca 24 cm

Kake:
Bland alt det tørre i en bolle
Bland det våte og egg - ikke vannet det skal i til slutt
Miks det godt sammen.
Bland det våte forsiktig over i det tørre. Bland godt. Tilsett varmt vann litt og litt til en glatt røre
Stek i ca 30 min

Smørkrem:
Pisk romtemperert bremykt , peanøttsmøret og halvparten av melisen tilsett halvparten av melken så resten av melisen evt ha i resten av melke. Du har nå en glatt fin smørkrem

Ganasj:
Varm opp fløten til kokepunkt
Ha over sjokoladen og rør det glatt. La det kjøle seg ned litt før det påføres kaka

Montering og pynting :
Del kaken i 2. fyll mellom med smørkrem. Smør krem fint over hele kaka. Gjem litt til pynting på toppe .
Sett kaka kaldt mens ganasj lages.
Bre ganasj langs kanten slik at du får drypprander legg også på toppen av kaka. La det sette seg litt før du fullfører pyntingen. Bruk en sprøytepose fyll i resten av smøtkremen . Lag rosetter topper på kaken. Pynt disse med peanøtt eller reese sjokolade og strø på litt snust sjokolade. Evt gjlr den personlig med litt marsipan pynt

Kaker
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere