Bremykt Logo

En SAFTIG gulrotkake med en syrlig ostekrem å et hint av sitron og ananas.

Ingredienser

Gulrotkake
4 egg
3 dl sukker
150 g bremykt
3 dl hvetemel
1 ts vaniljeekstrakt
1 ts natron
1 ts bekepulver
3 ts kanel
4 stk raspet gulrot
Ostekrem
180 g romtemperert bremykt
350 g melis
1 ts vaniljeekstrakt
200 g naturell kremost
100 g ananas ost
3 ss sitron/lime

Fremgangsmåte

Sett ovnen på over og undervarme 175°c.
Gulrotkake
1. Smelt bremykt på lav varme i en kasserolle å avkjøl.
2. Pisk romtempererte egg og sukker til eggedosis.
3. Hell forsiktig i det avkjølte smøret.
4. Rør inn det tørre, ikke rør mer enn nødvendig.
5. Vend inn gulrot.
6. Hell røren i en smurt springform (22-24) cm.
7. Stek kaken på nederste rille i ca 50min.
8. Avkjøl kaken.
Ostekrem
1. Pisk smør i en kjøkkenmaskin med en k-spade til det blir helt hvitt og øker i volum, 5-10 min.
2. Tilsett melis i 3 omganger, pisk sakte i begynnelsen for å unngå at melisen stiger ut av bollen. Etter all melis er tilsatt helles vaniljeekstrakt i, miks videre på medium hastighet i ca 5-10 min til kremen er lett og luftig.
3. Tilsett kremost og sitron, miks til alt er godt blandet.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!