Saftig gulrotkake med ostekrem

En SAFTIG gulrotkake med en syrlig ostekrem å et hint av sitron og ananas.

F591289f 3258 4804 a2c2 88317930dcf1
Ann-Evy Olsen Instagram: annnevy

Dette er min absolutte favoritt oppskrift på gulrotkake, den holder seg saftig lenge og smaker himmelsk sammen med denne ostekremen.
Den lages til en hver anledning å kan pyntes på uendelige måter.
Et lite tips er å la kaken hvile i plast i kjøleskapet over natten, da blir den enda saftigere!

Ingredienser

Gulrotkake

4 egg
3 dl sukker
150 g bremykt
3 dl hvetemel
1 ts vaniljeekstrakt
1 ts natron
1 ts bekepulver
3 ts kanel
4 stk raspet gulrot

Ostekrem

180 g romtemperert bremykt
350 g melis
1 ts vaniljeekstrakt
200 g naturell kremost
100 g ananas ost
3 ss sitron/lime

Fremgangsmåte

Sett ovnen på over og undervarme 175°c.

Gulrotkake

1. Smelt bremykt på lav varme i en kasserolle å avkjøl.
2. Pisk romtempererte egg og sukker til eggedosis.
3. Hell forsiktig i det avkjølte smøret.
4. Rør inn det tørre, ikke rør mer enn nødvendig.
5. Vend inn gulrot.
6. Hell røren i en smurt springform (22-24) cm.
7. Stek kaken på nederste rille i ca 50min.
8. Avkjøl kaken.

Ostekrem

1. Pisk smør i en kjøkkenmaskin med en k-spade til det blir helt hvitt og øker i volum, 5-10 min.
2. Tilsett melis i 3 omganger, pisk sakte i begynnelsen for å unngå at melisen stiger ut av bollen. Etter all melis er tilsatt helles vaniljeekstrakt i, miks videre på medium hastighet i ca 5-10 min til kremen er lett og luftig.
3. Tilsett kremost og sitron, miks til alt er godt blandet.

Kaker
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere