Pærekake med hjemmelaget vaniljekrem og valnøtter

Kjempegod mørdeigskake som smelter i munnen. Nydelig smak av pære og hjemmelaget vaniljekrem

20211023 222732
Img 20200703 150929486
Gunn Heidi Vadheim

Denne har jeg laget siden jeg var en liten jente.

Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!

Ingredienser

125 gr bremykt original
45 gr melis
125 gr siktet speltmel (møllerens)

30 gr valnøtter
2 pærer

Vaniljekrem:
2 dl oatly havrefløte
2 ss siktet speltmel
1 ss sukker
1 ss vaniljesukker
2 eggeplommer

Fremgangsmåte

1 Bland alt til vaniljekremen sammen i en kjele og visp kremen over varmen til den er tykk. Skal ikke koke. Avkjøl kremen

2 Ha bremykt, melis og speltmel i en bolle og bland gjerne med en k-beater.

3 Ta bakepapir i bunn av formen på en 18 cm springform

4 Trykk ut 2/3 deler av deigen i bunn og litt oppover sidene
Deigen er litt klissete så ta speltmel på fingrene når du trykker ut deigen.

5 Skrell pærer og del i biter/båter og fordel utover deigen.

6 Grovhakk valnøtter og spre utover pærene

7 Ha vaniljekremen over pærene og glatt fint utover

8 Nå skal toppen på, deigen er klissete så ta speltmel på fingrene når du tar små biter av deigen og trykker ut mellom fingrene og danderer på toppen av kaken

9 Stekes midt i ovnen på 200 grader i 45 minutter

10 Det kan være vanskelig å få bakepapiret av kaken, så bare riv det av rundt kaken når det står på kakefatet

Kaker
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere