Bremykt Logo

Kjempegod mørdeigskake som smelter i munnen. Nydelig smak av pære og hjemmelaget vaniljekrem

Ingredienser

125 gr bremykt original
45 gr melis
125 gr siktet speltmel (møllerens)
30 gr valnøtter
2 pærer
Vaniljekrem:
2 dl oatly havrefløte
2 ss siktet speltmel
1 ss sukker
1 ss vaniljesukker
2 eggeplommer

Fremgangsmåte

1 Bland alt til vaniljekremen sammen i en kjele og visp kremen over varmen til den er tykk. Skal ikke koke. Avkjøl kremen
2 Ha bremykt, melis og speltmel i en bolle og bland gjerne med en k-beater.
3 Ta bakepapir i bunn av formen på en 18 cm springform
4 Trykk ut 2/3 deler av deigen i bunn og litt oppover sidene
Deigen er litt klissete så ta speltmel på fingrene når du trykker ut deigen.
5 Skrell pærer og del i biter/båter og fordel utover deigen.
6 Grovhakk valnøtter og spre utover pærene
7 Ha vaniljekremen over pærene og glatt fint utover
8 Nå skal toppen på, deigen er klissete så ta speltmel på fingrene når du tar små biter av deigen og trykker ut mellom fingrene og danderer på toppen av kaken
9 Stekes midt i ovnen på 200 grader i 45 minutter
10 Det kan være vanskelig å få bakepapiret av kaken, så bare riv det av rundt kaken når det står på kakefatet

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!