Sjokolade-/ostekake med solbærlokk

En frisk og god kake, som kombinerer sjokoladekake med ostekrem, og runder av med et solbærlokk på toppen.

Ostekake
Birgitte Christensen

Ingredienser

Ingredienser - kakebunn:
• 200 gr Bremykt, mykt (skal ikke smeltes, kun stå i romtemperatur til det er mykt)
• 140 gr sukker
• 4 store egg
• 100 gr hasselnøtter, finhakket
• 150 gr mørk sjokolade (minst 66 %)

Ingredienser - ostekrem:
• 4 plater gelatin
• 300 gr mascarpone eller kremost naturell
• 1/2 sitron, saften og revet skall
• 1 1/2 dl creme fraiche
• 125 gr melis
• 3 1/2 dl kremfløte

Ingredienser - solbærlokk:
• 3 dl solbærsyltetøy
• 4 plater gelatin

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 180 grader, og smør kakeformen (24 cm).

KAKEBUNN:

1.
Bland sammen egg, sukker og det myke smøret i en bakebolle. Det er ikke nødvendig å piske lenge, kun til ingrediensene er blandet.

2.
Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikroen, og avkjøl litt. Hell deretter den smeltede sjokoladen over i egg-/smørblandingen og rør inn.

3.
Tilsett de hakkede nøttene, og rør rundt til nøttene er blandet inn i deigen.

4.
Hell røren i kakeformen, og stek kaken i ca. 30 minutter (ikke stek for lenge, da risikerer du at kaken blir tørr).

5.
Sett kaken på benken (la den stå i formen), og la den avkjøle.

OSTEKREM:

6.
Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 10- 15 minutter.

7.
Rør mascarpone/kremost, sitronsaft/-skall og creme fraiche sammen med melisen, til en jevn masse.

8.
Ta gelatinen opp av vannet, klem ut vannet og legg gelatinen i en skål som tåler varme. Smelt gelatinen over vannbad. La deretter gelatinen kjøle seg ned til ca. 37 grader, før du pisker gelatinen inn i ostemassen.

9.
Pisk kremfløten stiv, og vend den inn i ostemassen.

10.
Hell deretter kremen over den avkjølte sjokoladekaken (la kaken stå i kakeformen, til du har montert alle lagene). Sett kakebunnen med ostekremen inn i kjøleskapet en times tid.

SOLBÆRLOKK:

11.
Legg gelatinen i kaldt vann i ca. 10 minutter.

12.
Jevn syltetøyet glatt med en stavmikser, og varm syltetøyet opp til kokepunktet. Klem vannet ut av gelatinplatene, og ha dem opp i syltetøyet. Rør godt, og kjøl ned blandingen til fingervarmt.

13.
Hell solbærsyltetøyet over den kalde kaken, og sett kaken tilbake i kjøleskapet. La den stå kaldt i minimum 3-4 timer før servering.

Kaker
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere