Sjokolade-/ostekake med solbærlokk
En frisk og god kake, som kombinerer sjokoladekake med ostekrem, og runder av med et solbærlokk på toppen.


Birgitte Christensen
Ingredienser
Ingredienser - kakebunn:
• 200 gr Bremykt, mykt (skal ikke smeltes, kun stå i romtemperatur til det er mykt)
• 140 gr sukker
• 4 store egg
• 100 gr hasselnøtter, finhakket
• 150 gr mørk sjokolade (minst 66 %)
Ingredienser - ostekrem:
• 4 plater gelatin
• 300 gr mascarpone eller kremost naturell
• 1/2 sitron, saften og revet skall
• 1 1/2 dl creme fraiche
• 125 gr melis
• 3 1/2 dl kremfløte
Ingredienser - solbærlokk:
• 3 dl solbærsyltetøy
• 4 plater gelatin
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 180 grader, og smør kakeformen (24 cm).
KAKEBUNN:
1.
Bland sammen egg, sukker og det myke smøret i en bakebolle. Det er ikke nødvendig å piske lenge, kun til ingrediensene er blandet.
2.
Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikroen, og avkjøl litt. Hell deretter den smeltede sjokoladen over i egg-/smørblandingen og rør inn.
3.
Tilsett de hakkede nøttene, og rør rundt til nøttene er blandet inn i deigen.
4.
Hell røren i kakeformen, og stek kaken i ca. 30 minutter (ikke stek for lenge, da risikerer du at kaken blir tørr).
5.
Sett kaken på benken (la den stå i formen), og la den avkjøle.
OSTEKREM:
6.
Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 10- 15 minutter.
7.
Rør mascarpone/kremost, sitronsaft/-skall og creme fraiche sammen med melisen, til en jevn masse.
8.
Ta gelatinen opp av vannet, klem ut vannet og legg gelatinen i en skål som tåler varme. Smelt gelatinen over vannbad. La deretter gelatinen kjøle seg ned til ca. 37 grader, før du pisker gelatinen inn i ostemassen.
9.
Pisk kremfløten stiv, og vend den inn i ostemassen.
10.
Hell deretter kremen over den avkjølte sjokoladekaken (la kaken stå i kakeformen, til du har montert alle lagene). Sett kakebunnen med ostekremen inn i kjøleskapet en times tid.
SOLBÆRLOKK:
11.
Legg gelatinen i kaldt vann i ca. 10 minutter.
12.
Jevn syltetøyet glatt med en stavmikser, og varm syltetøyet opp til kokepunktet. Klem vannet ut av gelatinplatene, og ha dem opp i syltetøyet. Rør godt, og kjøl ned blandingen til fingervarmt.
13.
Hell solbærsyltetøyet over den kalde kaken, og sett kaken tilbake i kjøleskapet. La den stå kaldt i minimum 3-4 timer før servering.
blir best med Bremykt