Melkefri sjokoladekake med eggekrem, pære og valnøtter

Melkefri sjokoladekake med eggekrem, pære og valnøtter

Sjokoladekake med eggekrem, pære og valnøtter
cecilie vadheim

Ingredienser

Kakebunn:
50 gr bremykt
1,25 dl sukker
1 egg
50 gr kokesjokolade
2 dl møllerens siktet speltmel
1/2 ts bakepulver
1/4 ts natron
1/4 ts salt
1/2 ts vaniljesukker
40 gr valnøtter
1 dl havrefløte

Eggekrem:
2 stk eggeplommer
2 dl gryr eller havrefløte
0,25 dl sukker
2 ss maizena
1 ss vaniljesukker

Piskes til krem:
2,5 dl gryr

1 boks hermetiske pærer

Sjokoladekrem:
2,5 dl gryr
80 gr melkefri kokesjokolade( coop sin 45 % kakao )

Pynt:
Pære og valnøtter

Fremgangsmåte

1.
Pisk sukker og bremykt hvitt

2.
Tilsett egget og pisk godt

3.
Smelt sjokoladen og tilsett i smørblandingen

4.
Bland det tørre og ha det i vekselsvis i sammen med havrefløten

5.
Hakk valnøtter og ha det i kakerøren.

6.
Ha kakedeigen i en bakepapirkledd og smurt liten langpanne str 20 cm x 32 cm

7.
Stek i 18 - 20 min ved 225 grader midt i ovnen (til den er gjennomstekt)

8.
Avkjøl bunnen og legg den på et kakefat

9.
varm opp gryr eller havrefløte sammen med eggplommer, sukker og maizena til det tykner. Det skal ikke koke. Når den har tyknet ta kjelen av platen og tilsett 1 ss vaniljesukker, pisk godt

10.
Pisk krem av 2 dl gryr og bland den i den avkjølte eggekremen,
smør utover kaken

10.
Del pærene i tynne skiver og legg de på kaken

11.
Smelt sjokoladen og avkjøl, pisk krem av 3 dl gryr og bland så i den smeltete sjokoladen

10.
Smør sjokoladekremen på kaken eller bruk en sprøytepose

11.
Pynt med pærer og valnøtter

Kaker
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere