Glutenfri sjokoladedrøm

Nøttebunn med himmelsk sjokoladekrem

Ane Ohrvik

0 vurderinger
Skriv ut

Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!

Ingredienser

Bunn:
200 gr malte mandler
200 gr melis
4 eggehviter
Sjokoladekrem:
2 ss kaffi
1/2 dl melk
200 gr mørk kokesjokolade
200 gr romtemp Bremykt steke og bake
200 gr melis
4 eggeplommer

Fremgangsmåte

1.mal mandler og bland med melis
2.stivpisk eggehviter og vend forsiktig inn mandel/melis blandingen med store bevegelser.

Fyll i en smurt form, 24 cm (dekk bunnen med bakepapir)
Stek bunnen på nederste rille i ca 30 min. Avkjøl bunnen i formen.

Ha kaffe, melk og kokesjokolade i biter i en bolle og smelt over vannbad. Rør sammen.

Rør smør og melis hvitt og luftig. Rør inn eggeplommer, en av gangen. Rør til slutt inn den lett avkjølte smeltede sjokoladen.

Når sjokoladetoppingen er komment på bunnen, sett kaken kaldt i kjøleskapet til sjokoladetoppingen har stivnet, minst 3 timer.

Enjoy :)

Kaker
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere