Suksesskake

Verdens beste kake, god nøttebunn med fantastisk smørkrem oppå. Forsvinner på ett øyeblikk i selskaper, selv om det er en langpannekake:)

Image
Image
Susanne Harkestad

Ingredienser

Mandelbunn:
500 g mandler
500 g melis
7 eggehviter
2 ss hvetemel
2 ts bakepulver

Smørkrem:
6 eggeplommer
1.25 dl kremfløte
190 g sukker
2 ts vaniljesukker
150 g smør (bremykt steke og bake)

Fremgangsmåte

Mandelbunn:
1) Pisk eggehvitene stive.
2) Tilsett melis i flere omganger under fortsatt pisking, til du får en blank marengs.
3) Vend inn hvetemel som er siktet sammen med bakepulver og deretter malte mandler.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm) og stek kaken midt i ovnen ved 170°C i ca 30 minutter.

Smørkrem:
1) Ha alle ingrediensene unntatt smør i en tykkbunnet kjele.
2) Kok opp forsiktig under omrøring, til kremen tykner.
3) Ta kjelen av platen.
4) Avkjøles før du rører inn myknet smør (tips: sett den i kjøleskapet)
5) Ha dette på kaken mens den er i langpannen.

-------------
1) Avkjøl kaken i kjøleskapet til den gule kremen har stivnet.
2) Skjær så kaken opp i passe store firkanter og løft dem ut av langpannen med en stekespade. (Tips: pass på å skjære skikkelig gjennom nøttebunnen, ellers blir det fort mye gris med smørkremen)

Tips til pynt:
1) Smelt mørk kokesjokolade med delfiafett.
2) Ha sjokoladen i et lite kremmerhus som du lager av matpapir.
3) Klipp et bittelite hull i tuppen og sprøyt på delikat mønster på hver kake.
4) La kakestykkene stå kjølig til sjokoladen har stivnet.

Tips: Kaken bør oppbevares i kjøleskape når den ikke er servert, for ellers blir smørkremen litt bløt.

(Har ikke tatt bilde av den selv når jeg har baket den, så fant ett bilde på google som vises hvordan kaka ser ut)

Kaker
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere