Vaniljerosekake med sitron og bringebær

Den berømte rosekaken med friskt fyll av lemon curd og bringebærkrem, som er en magisk kombinasjon sammen med det søte sukkerbrødet og smørkremen.

Rosekake
Synne Undli Bendtsen www.cakebeforecardio.com

Dette er rosekaken som er Ikonet for min og min venninnes nyskapte blogg og Instagramprofil, Cakebeforecardio.

Ingredienser

Sukkerbrød, 24 cm:
5 stk egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver

Lemon curd:
5 eggeplommer
150 g sukker
60 g bremykt
1 dl sitronsaft
2 ss sitronskall

Bringebærkrem:
3 dl kremfløte
200 g friske bringebær

Smørkrem:
200 g bremykt
200 g melis
1 ts vaniljesukker
2 ss melk

Fremgangsmåte

Sukkerbrød:
1. Forvarm stekeovn til 160 grader.
2. Pisk egg og sukker til en stiv eggedosis.
3. Sikt det tørre over eggedosisen og vend det forsiktig inn med en slikkepott.
4. Kle en springform med bakepapir og smør formen med bremykt.
5. Hell røren i formen og stek sukkerbrødet i nederste rille i ovnen, stek i ca.40 minutter.
6. Når kaken er stekt, la sukkerbrødet stå i formen noen minutter før man tar ut sukkerbrødet og avkjøler på rist.

Skjær sukkerbrødet i tre deler, slik at man fyller det med ett lag lemoncurd og ett lag bringebærkrem. Fukt kaken med valgfri juice for et saftig resultat.

Lemoncurd:
1. Bland sammen eggeplommer, sukker og smør i en kjele.
2. Sett på svak varme og tilsett sitronsaft.
3. Rør konstant med en slikkepott i 5 min.
4. Øk til middels varme og rør konstant i 10 min til.
5. Hell kremen gjennom en sil og tilsett sitronskall. Avkjøl.

Bringebærkrem:
1. Visp kremfløte stiv.
2. Tilsett ferske bringebær.
3. Visp krem og bringebær sammen.

Smørkrem:
1. Visp romtemperert bremykt med melis og tilsett vaniljesukker og melk.
2. Farges med Wilton gelefarge.
3. Sprøytes ut med Wilton tipp 1M.

Den fylte kaken sprøytes ved å lage roser. Man starter innerst og lager sirkler utover til passe store roser. Velg gjerne din favorittfarge i konditorfarge. Jeg anbefaler Wilton gelefarger.

Kaker
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original, Mykere og Flytende