Brownies med bringebærmousse

Herlig myk browniebunn med en frisk bringebærmousse oppå. Pyntes og noteres med friske bær. Syrlig og søtt på samme tid.

Image
Ingeborg Leirdal Www.cakebeforecardio.com

Denne oppskriften ble til igjennom eksprimitering av smakssammensetninger på kjøkkenet. Resultatet ble denne kaken med søt bunn og frisk/syrlig fromasj på toppen. Kaken har blitt bakt til mange forskjellige tilsetninger.

Ingredienser

Browniebunn:
150g Bremykt steke&bake
100g mørk kokesjokolade
3dl sukker
1,5dl hvetemel
2ts vaniljesukker
4ss kakaopulver
2 egg

Bringebærmousse:
400g bringebær
2 ss sukker
5 gelatinplater
0,5 dl vann
3dl kremfløte

Pynt: friske bær og sitronmelisse - eller pynt etter eget ønske.

Fremgangsmåte

1. Start med å lag browniebunn - helst i rundform. Smelt smøret og kokesjokoladen.
2. Bland resten av ingrediense i smør/sjokoladeblandingen.
3. Hell røren i en rund form og stek brownien midt i ovnen på 200grader over/undervarme.

4. Knus bringebærene sammen med sukker og sil bort steinene.
5. Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann i 10 min. Kok opp 0,5dl vann og rør ut geletinplatene i det kokende vannet etter de har ligget 10 min i kaldt. Husk å press ut alt det kalde vannet.
6. Bland gelatinblaningen sammen med bringebærene.
7. Pisk kremfløten til stiv krem. Bland kremen forsiktig inn i bringebærblandingen.
8. Hell bringebærmoussen over avkjølt browniebunn. La stå i kjøleskap over natten.
9. Pynt med friskebær.

Tips til montering: del jordbær i to og plasser disse med innsiden ut til veggen av springformen. Plasser jordbær på denne måten helt rundt. Disse plasser du før du heller over bringebærmoussen.

Kaker
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original, Mykere og Flytende