Bremykt Logo

Herlig myk browniebunn med en frisk bringebærmousse oppå. Pyntes og noteres med friske bær. Syrlig og søtt på samme tid.

Ingredienser

Browniebunn:
150g Bremykt steke&bake
100g mørk kokesjokolade
3dl sukker
1,5dl hvetemel
2ts vaniljesukker
4ss kakaopulver
2 egg
Bringebærmousse:
400g bringebær
2 ss sukker
5 gelatinplater
0,5 dl vann
3dl kremfløte
Pynt: friske bær og sitronmelisse - eller pynt etter eget ønske.

Fremgangsmåte

1. Start med å lag browniebunn - helst i rundform. Smelt smøret og kokesjokoladen.
2. Bland resten av ingrediense i smør/sjokoladeblandingen.
3. Hell røren i en rund form og stek brownien midt i ovnen på 200grader over/undervarme.
4. Knus bringebærene sammen med sukker og sil bort steinene.
5. Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann i 10 min. Kok opp 0,5dl vann og rør ut geletinplatene i det kokende vannet etter de har ligget 10 min i kaldt. Husk å press ut alt det kalde vannet.
6. Bland gelatinblaningen sammen med bringebærene.
7. Pisk kremfløten til stiv krem. Bland kremen forsiktig inn i bringebærblandingen.
8. Hell bringebærmoussen over avkjølt browniebunn. La stå i kjøleskap over natten.
9. Pynt med friskebær.
Tips til montering: del jordbær i to og plasser disse med innsiden ut til veggen av springformen. Plasser jordbær på denne måten helt rundt. Disse plasser du før du heller over bringebærmoussen.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!