Jordbær iskake med havregrynsbunn

Deilig frisk og sunn kake med en smak av sommer :)

Du kan bytte jordbær med bringebær/blåbær eller kirsebær og kesam med gresk yoghurt eller ricotta ost.

13173704 989014334509704 2186307447944115140 n
Bloggermary
MaryLovesTheLittleThings www.marylovesthelittlethings.com

Ingredienser

Bunn
200 g lettkokte havregryn
2 ss smeltet Bremykt steke og bake
2 ss agavesirup med kanel eller appelsin/ lavendelhonning
1/2 ts havsalt

Fyll
300 g friske eller frosne usøtede jordbær
saften av 1/2 rød grapefrukt
1 1/4 dl agavesirup eller honning
500 g kesam

Pynt
friske jordbær og spiselige blomster

Fremgangsmåte

Rist havregrynene i en stekepanne på lav varme, eller i ovnen på en stekeplate jevnt fordelt på et bakepapir ved 180 C i ca 6-8 min. La blandingen avkjøles litt.

Bland inn smør, agave/honning og salt slik at du får en klissete blanding trykk denne ned i bunnen av formen. La kakebunnen avkjøles i kjøleskapet mens du lager fyllet..

Mos jordbær, grapesaft og honning i en foodprosessor eller blender. Hell jordbærmosen i en stor bolle og tilsett kesam. Bland godt, fordel blandingen over kakebunnen i formen - 20 cm springform og sett den i fryseren i min 1 1/2 t. Kaken kan oppbevares noen dager i fryseren,, men ta den ut 20 min før servering slik at den får tint litt.

Pynt kaken med noen jordbær og spiselige blomster.

Happy baking <3

Kaker
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet