6 eggehviter
6 eggeguler
125g Bremykt
125g sukker
1 knivspiss salt
1 ts bakepulver
1/2 ts kanel
50 g malte hasselnøtter
75 g malte mandler
125 g revet mørk kokesjokolade
3 ss kirsebærbrennevin ( alternativt likør)
125 g hvetemel
2 ss vann
1 glass moreller/kirsebær i saft
Maizena
2 ss sukker
7 dl kremfløte
1,5-2 ss sukker etter hvor søt man liker kremen.
Bland eggeguler, romtemperert Bremykt, sukker, kirsebærbrennevin, salt og vann i en bolle, piskes til en jevn masse.
Bland mel, nøtter, sjokolade og bakepulver i en annen bolle.
Pisk så eggehvitene stive.
Bland så deretter nøtte og melblandingen godt sammen med smørblandingen og løft til sist inn de stive eggehvitene slik at det blir en jevn og luftig masse.
Ha massen i en godt smurt form på ca 20-22cm.
Stekes i midten av ovnen på 175 grader i 45 min.
Avkjøles på rist.
Tøm glasset med kirsebær inkl saften og 2 ss sukker i en gryte, bland litt maizena med kaldt vann til jevning av kirsebærene.
Ha maizena oppi kirsebærene og kok opp.
Massen skal være tyktflytende.
Avkjøles så.
Skjær den avkjølte kaka opp i 3 lag.
Hver bunn dynkes med kirsebær brennevin, legg kirsebærblandingen på bunnen( ikke helt ut til kanten) og dekk så over med krem.
Bygg opp neste etasje på samme måte.
Dekk då til slutt hele kaka med krem og pynt slik man selv ønsker å ha den.