En sommerkake med ananas, kokos og et friskt pust av sitrus passer fint i varmen.
(ca. 12 porsjoner)
150 g Bremykt Mykere
3 dl melk
Finrevet skall av 1 lime
3 store egg
2 ½ dl sukker
2 ts vaniljesukker
6 dl hvetemel
3 ts bakepulver
½ ts salt
280 g (2 små bokser) ananasbiter (uten lake)
1 dl kokosmasse
Til servering:
Pisket krem av 3 dl fløte og 2 ss sukker
Forvarm stekeovnen til 170 ˚C, smør en høy pai - eller springform (ca. 24 cm) med Bremykt.
Smelt Bremykt, tilsett melk og limeskall og varm opp til det er lunkent. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Rør inn væska og vend inn de tørre ingrediensene. Hell røra i ønsket form, fordel ¾ av ananasen over, dryss over kokos. Pynt med resten av ananasen og stek på nest nederste rille ca. 40-50 minutter. Test med en kakepinne, det skal ikke sitte igjen deig. Legg over bakepapir dersom toppen blir mørk.
Pisk kremfløte og sukker til en luftig krem og server ved siden av.
Tips:
Det passer også fint med for eksempel en søt fyldig yoghurt, kald vaniljesaus eller en god vaniljeis til.