Ingredienser:
150 gram Bremykt eller vanlig smør
250 gram siktet mel
150 gram melis
100 gram ristede hasselnøtter
50g flaked mandler
1 pisket egg
1 ts kanel
1 ts vaniljesukker
10 g bakepulver
revet skall av en sitron
en klype salt
150 g bringebær
150 g rips
5 ss bringebærsyltetøy
en håndfull skivede mandler
Elt smør, egg, sukker, vaniljesukker, kanel, sitronskall, og en klype salt sammen.
Kna deretter inn siktet mel og bakepulver. Knus nøtter fint i en blender og bland dem godt med deigen. Legg den en halv time i kjøleskapet. Ta den ut og rull ut tre fjerdedeler av deigen med kjevle til en ½ cm tykkelse på melet underlag. Dekk bunnen og sidene av en smurt springform på 24 cm med deigen. Legg bringebær og rips på den og pensle den med bringebærsyltetøy. Et tynt lag er nok. Form med en kringlekutter (bølgende striper) fra den resterende deigen og legg dem i et rutenett på syltetøyet. Pensle dem med litt egg og dryss skivede mandler rundt kanten. Stek i 40-45 minutter ved ca 190 C. La den avkjøles og ta den ut av formen. Server og spis.