Saftig, smakrikt og enkelt Banan brød. Som en godbit i nistepakka til de minste, eller kos til kaffe besøket.

Ingredienser

1/2 Cup (115g) Bremykt
1 1/2 Cup (190g) hvetemel
1 Cup (200g) sukker
2 egg
1/2 Cup (115g) Rømme
1 ts natron
1 ts Vanilje essens
3 Bananer – Godt modne

Fremgangsmåte

1. Bland sukker og mykt smør til en kremete masse
2. Tilsett ett egg og bland godt, tilsett andre egg og rør godt med mikser
3. Bland de tørre ingrediensene og tilsett halvparten , rør godt.
4. Tilsett vaniljen og resten av det tørre, bland godt
5. Tilsett rømme og miks det kjapt inn
6. Tilsett moste bananer
7. Valgfritt - Valnøtter, rosiner, pekan nøtter, sjokoladebiter
Jeg brukte Valnøtter i denne Banankaken
8. Ha i en smurt brødform eller annen form du ønsker å bruke.
9. Stek på 175 c grader i ca 1 time og 10 minutter. Test med en pinne rundt en time ,hvis ikke det henger våt deig på pinnen så er den ferdig.
Tips: Bruker du små former skal de ikke steke mer enn 10-15 minutter.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!