Har du bananer som har ligget en stund er det supert å bruke i bakst. Vi har brukt bananer i rullekake med smak av sjokolade. Til fyll og pynt er det en utrolig luftig marengssmørkrem som smelter på tunga.

Ingredienser

(Ca.10 porsjoner)
Rullekake:
4 egg
100 g sukker
75 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 strøkne ss bakekakao
150 g banan, most
Luftig marengssmørkrem:
225 g sukker
55 g vann
120 g eggehvite (ca. 3 store egg)
1 ts vanilje ekstrakt
300 g Bremykt Original, litt romtemperert
Til pynt:
Kakaodryss (evt. melis)
Friske bringebær

Fremgangsmåte

Rullekake:
Forvarm stekeovnen til 220 °C.
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Bland sammen de tørre ingrediensene, sikt det over eggedosisen og vend forsiktig inn med en slikkepott, sammen med banan.
Stryk røra ut på ett bakepapirkledd stekebrett. Pass på at overflaten blir jevn (ikke stryk helt ut til kanten).
Stek på midterste rille, 6-7 min, til kaka akkurat er gjennomstekt. Strø ett bakepapir med sukker, hvelv den ferdigstekte bunnen over. Dra papiret forsiktig av. Avkjøl.
Luftig marengssmørkrem:
Ha vann og sukker i en liten kjele, la det småkoke til det tykner. IKKE rør underveis, kok til ca. 121 °C dersom du bruker et sukkertermometer (eller ta kuleprøve av og til, ved å ta en teskje med lake i kaldt vann. Klarer du å trille det til en liten kule er laken klar).
Når sukkerlaken begynner å bli ferdig, pisk eggehvitene helt stive. Skru ned hastigheten litt på kjøkkenmaskinen, tilsett sukkerlake i en tynn stråle. Pass på at den ikke treffer vispen, da legger sukkeret seg i kanten på miksebollen. Pisk marengsen til den er avkjølt. Bytt til K visp (eller flatvisp), tilsett vaniljeekstrakt og så litt og litt Bremykt og kjør sammen til kremen er luftig.
Bre krem i et jevnt tynt lag utover bunnen.
Rull kaka forsiktig sammen. Dryss over litt kakao, ha resten av kremen i en sprøytepose og sprøyt topper oppå rullekaka. Pynt med friske bringebær.
Resten av kremen serveres ved siden av. Eller om du vil lage to rullekaker og sløyfe pynting på toppen, så er det nok krem til det. La gjerne rullekaka stå litt kjølig før servering.
Tips:
- Dersom kremen skiller seg, sett den kjølig ca. 15 minutter og kjør derretter kremen på full hastighet.
- Dersom du vil lage to rullekaker og sløyfe pynting med krem på toppen, er det nok krem til det.
- For en mildere smak på kaken kan man drysse over med melis istedenfor kakao.