En enkel måte å lage en batmankake på er å lage en suksessterte. Denne er gul og kan derfor brukes som den gule bakgrunnen til batmanlogoen. Batmanlogoen laget jeg av sjokoladeglasur. En fordel med suksessterten er at den er glutenfri, og jeg lager den laktosefri ved å bruke laktosefri kremfløte og melkefritt smør.

Ingredienser

Nøttebunn:
4 eggehviter
150 g melis
150 g hasselnøtter
Eggekrem:
4 eggeplommer
1 dl kremfløte
120 g sukker
1 ts vaniljesukker
150 g smør
Sjokoladeglasur:
100 g mørk kokesjokolade
1 ss smør
50 g melis

Fremgangsmåte

Nøttebunn:
Stivpisk eggehviter og grovmal nøttene. Bland sammen nøtteblandingen med melis og vend forsiktig inn eggehviten. Kle bunnen i en liten/middels springform med bakepapir og hell i røren. Stekes på 175 grader i 20 min. Avkjøles.
Eggekrem:
Ha eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en panne og varm det opp på middels varme til kremen tykner. Avkjøl kremen og rør inn mykt smør. Sett kremen kaldt til den stivner.
Sjokoladeglasur:
Smelt sjokolade og smør i vannbad og rør inn melis. Avkjøles litt.
Legg nøttebunnen på et serveringsfat. Bre eggekremen over. Ha sjokoladeglasuren i en sprøytepose og tegn batmanlogoen oppå eggekremen.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!