Oreokaken er etter min mening den beste jeg har smakt med oreokjeks. Kan virkelig ikke sammenlignes med ferdig pakke fra butikken. Burde prøves i godt selskap

Ingredienser

500 g Oreo kjeks.
100 g smeltet bremykt bake og steke.
2 pk Philadelphia.
3,5 dl melis.
3,5 dl fløte som skal piskes med 5 spiseskjeer sukker.
Mousse:
250 g melkesjokolade (smeltet i vannbad og avkjøles)
1 egg + 2 spiseskjeer sukker (piskes til eggedosis)
3 dl kremfløte (piskes til krem)
Eggedosis og krem blandes sammen med godt avkjølt sjokolade i tynn stråle.

Fremgangsmåte

1. 1/4 del av Oreo Kjeksen legges for seg i en skål og knekker opp i småbiter (settes til side)
2. Ta resten av Kjeksen og putt i pose for så å smuldre de opp i små biter.
3. Smelt smør og hell over kakesmulene i en bolle, bland det godt slik at det kan snøras ut i en form.
4. Bruk en form 24 cm rund, kun ringen og sett den rett på fatet.
5. Bland kremosten med melis med en miner så det blir en luftig og kremete masse.
6. Mix krem og sukker. Bland sammen kremosten og fløten. Smør halvparten av massen over kakebunnen og legg oppi halvparten av kakebitene du har satt til side. Sett det i kjøleskapet noen timer gjerne over natten.
7. Lag moussen. Rør inn de kjeks bitene i moussen. Smør massen over kaken og sett i kjøleskapet ca ett døgn.
8. Legg et lag med resten av krem massen på toppen til slutt.
9. Pynt gjerne med finknust oreokjeks, eller sjokoladesaus.
10. La stå i kjøleskapet til dagen etter.
11. Skjær rundt kanten og løsne formen.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!