Dette er en Blondie (hvit brownies) med hvit sjokolade og bringebær, en fantastisk kombinasjon som gjør blondie’n friskere (og litt lettere) på smak. For å få enda mere smak er det brukt brunet smør og brunt sukker.

Ingredienser

Gir ca 15 store kakestykker
225 g smeltet bremyk, brunet.
340 g brunt sukker
2 egg
1 ts vanilje pasta/ekstrakt eller sukker
284 g hvetemel
1ts bakepulver
1ts knust maldonsalt
200 g hvit sjokolade
125 g ferske og friske bringebær

Fremgangsmåte

1. Begynn med å smelte smør i en kjele.
Tilsett smøret og visp ofte. Forsett å smelt smøret. Når smørret er smeltet, vil det skumme litt opp og deretter avta. Se nøye etter lette brune flekker som begynner å danne seg på bunnen av pannen. Lukt på smøret; det burde ha en nøtaktig aroma. Fjern fra varme og hell i en bolle. Sett i kjøleskapet for å kjøles ned litt. (Dette er for å ikke ha for varm veske oppi eggene senere)
2. Forvarm ovnen til 180 grader (over og under varme). Kle en liten langpanne med bakepapir.
3. Grovhakk sjokoladen. Jeg brukte Freia sin. Jeg skjærte hver firkant i 3 biter.
4. Ha det avkjølte brunete smøret i en bakebolle. Tilsett det brune sukkeret. Visp til de er godt blandet.
5. Tilsett eggene og vanilje (hvis du bruker vaniljesukker tilsetter du det ikke nå, men sammen med mel, salt og bakepulver). Rør til alt er godt blandet og blandingen er blitt litt lysere i fargen.
6. Ha så i melet sammen med salt og bakepulver. Bruk en slikkepott til å vend inn.
7. Ha tilslutt i grovhakket hvit sjokolade. Vend inn med slikkepott.
8. Hell røren over i den bakepapirkledde formen. Spre utover med en vinklet slikkepott. Hvis du ikke har det funker det med slikkepott eller smørkniv.
9. Plasser bringebærene oppi røren, press de litt ned.
10. Stek i ovnen på 180 grader i ca 25-30 min. Den skal se ut som en vanlig brownie; hard på toppen, litt sprekker og fremdeles myk og litt klissete i midten.
11. La avkjøle i ca 30 min før du server de.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!