En nydelig kake som garantert vil vekke begeistring, med sin gode smak fra kanelsmør, vaniljekrem, bær og en frisk sitronglasur.
100 g Bremykt Original
5 dl H-melk (evt. lettmelk)
1 pk fersk gjær
1 dl sukker
Ca. 11 dl hvetemel
1 ts kardemomme
Kanelsmør
3 ss smeltet Bremykt Original
1 ss malt kanel
300 g vaniljekrem (ferdigkjøpt eller hjemmelaget)
1 dl skogsbærblanding (evt. friske bær)
1 ss perlesukker (evt. sukker)
Sitronglasur
8 ss melis
Ca. 3 ss presset sitron
Evt. litt revet sitronskall
1 middels stor langpanne
Smelt smør, tilsett melk og varm opp til ca. 37 °C.
Smuldre gjæren i en bakebolle, tilsett den lunkne væsken og rør til gjæren er oppløst.
Tilsett resten av ingrediensene og rør til deigen så vidt slipper bollen. Dekk til med plast og hev til dobbel størrelse i romtemperatur.
Fordel hvetedeigen utover i en smurt langpanne (eller annen ildfast form), lag små groper i deigen med fingrene, fyll med vaniljekrem. Dekk til med plastfolie og etterhev i romtemperatur, ca. 15 min.
Bland sammen ingrediensene til kanelsmør og pensle over. Dryss over bær og tilslutt litt perlesukker.
Stekes ved 220 °C, på midterste rille i ca. 15-20 minutter. Dersom du bruker en mindre langpanne, beregn lengre steketid og legg evt. over litt bakepapir slik at den ikke blir for mørk på toppen.
Sitronglasur
Tilsett litt og litt sitron i melisen til du har ønsket tykkelse. Tilsett gjerne litt revet skall for ekstra sitronsmak. Ha over focacciaen.
Tips
Lag gjerne kaken uten bær eller varier med andre typer. Dersom du dobler oppskriften passer den til en stor langpanne.