En enkel nøttebunn laget med mandler lagt sammen med en frisk bringebær mousse lagdt av ville bringebær. Pyntet med Sverre Sæthres speilglasur og makroner.

Ingredienser

Nøttebunn:
4 stk eggehvite
150 g melis
150 g mandler
Bringebærmousse:
300g bringebær (kan godt være frosne)
60g sukker
4 gelatinplater
2,5dl kremfløte
1ts vaniljesukker
Speilglasur:
Glasur
150 g
vann
300 g
sukker
280 g
glukose
200 g
kondensert melkkan bruke både søtet eller usøtet
10 plate(r)
gelatin
300 hvit sjokolade
Konditorfarge (cacas)
Makroner til pynt
Friske bær
Spiselige blomster

Fremgangsmåte

1. Bland melis og malte mandler/nøtter. Vend forsiktig inn stivpiskede eggehviter. Fyll røren i en form, 24 cm i diameter, og stek ved 160 °C i 30-35 minutter. Avkjøl bunnen.
2. Legg gelatinplatene i kaldt vann. Start deretter med å presse bringebærene gjennom en sil, plasser en stor skål under silen. Press ut så mye væske av bringebærene som du klarer. Dette gjør vi for å bli kvitt steinene i bringebærene, de ødelegger konsistensen på moussen. Du kan fint benytte frosne bringebær, sørg da for at de er tint før du presser de gjennom silen.
3. Varm opp ca 1/4 av bringebærsaften i en kjele til de begynner å ryke. Ta kjelen av platen. Klem ut alt vannet fra gelatinplatene og tilsett de i bringebærene (gelatinplatene bør ha ligget minst 10 minutter i kaldt vann) og rør godt. Tilsett resten av bringebærsaften. Avkjøl til romtemperatur.
Bland kremfløte, vanilje og sukker til en løs krem. Ikke visp for mye. Tilsett bringebærene mens du rører. Rør til alt er jevnt blandet. Nå er moussen klar til bruk.
4. Ha moussen i en silikonform. Trykk deretter nøttebunnen ned i moussen. Legg i fryser til moussen er helt frossen.
5. Lag glasuren: Kok vann, glukose og sukker til 103 grader. Ha i kondensert melk og oppbløtt gelatin. Tøm over sjokoladen, og lag en emulsjon med en stavmikser. Farg glasuren og sett den til avkjøling på kjøkkenbenken. Glaser på cirka 30 grader
6. Når glasuren har stivnet pynter man med det som passer til sesongen.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!