Friske bringebær og mykt, syrlig sitronfyll balanseres herlig med en søt bunn og sprø smuldretopp.

Ingredienser

113 g Bremykt steke og bake, smeltet
90 g havregryn
125 g hvetemel
150 g brunt sukker
46 g kokosmasse
57 g valnøtter, malt
1 ts bakepulver
600 ml kondensert melk (2 bokser)
240 ml sitronjuice (ca 5 sitroner)
Sitronskall fra 3 sitroner
300 g bringebær

Fremgangsmåte

1. Forvarm ovnen til 175 grader.
2. Smør en liten langpanne (min er 32x23cm) med smør eller formfett, legg i et bakepapir som er langt nok til at det stikker opp på to kanter (dette brukes for å løfte kaken ut av formen).
3. Smelt bremykt.
4. Bland havregryn, mel, sukker, kokos, malte valnøtter og bakepulver i en stor bolle. Rør inn det smeltede smøret til det er godt blandet.
5. Tøm litt over halvparten av blandingen i kakeformen, fordel den jevnt og press den ned i formen.
6. Pisk kondensert melk og sitronjuice til den tykner litt, tøm litt over kakebunnen (bare nok til å dekke med et tynt lag).
7. Fordel bringebærene jevnt utover fyllet.
8. Tøm over resten av fyllet og fordel jevnt utover og innimellom bærene.
9. Strø resten av den tørre blandingen på toppen
10. Stek på 175 grader i ca 25 minutter, eller til toppen er gylden brun.
La kaken avkjøles helt i formen. Skjær med en tynn kniv langs kantene der bakepapiret ikke stikker opp, løft deretter kaken ut vha bakepapiret. Skjær kaken med en lang kniv (skjær rett ned, unngå å dra kniven bortover da dette kan ødelegge stykkene).

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!