Her får du to kaker i en! En nydelig sjokolade Brownie som møter en nydelig pavlova, toppet med krem og friske bær i blått og rødt, ja da er alt duket til fest!

Ingredienser

(Ca. 12 porsjoner)
Brownie:
200 g Bremykt Original, smeltet
4 egg
3 dl melis
3 dl sukker
3 ½ dl hvetemel
½ ts salt
3 ts vaniljesukker
7 ss kakao
Pavlova:
3 eggehviter
¼ ts salt
180 g sukker
1 toppet ts maisenna
1 ts bringebæreddik
Pisket krem og bær:
3 dl kremfløte
2 ss sukker
1 ts vaniljesukker
Ca. 300 g friske jordbær, blåbær og bringebær
Litt Bremykt til smøring av springform (26 cm)

Fremgangsmåte

Brownie:
Forvarm stekeovnen til 160 °C.
Smelt Bremykt og avkjøl litt.
Pisk luftig eggedosis av egg, melis og sukker. Bland sammen de tørre ingrediensene, sikt over og vend inn vekselsvis med Bremykt.
Ha røra i smurt form. Stek på midterste rille, ca. 25 minutter. Test med en kakepinne, det skal henge litt deig på pinnen. Mens Brownien steker lages Pavlova.
Pavlova:
Pisk eggehvitene med salt på lav hastighet til det danner seg mykt skum. Skru opp hastigheten og pisk til eggehvitene begynner å bli stive. Tilsett litt sukker av gangen og pisk til marengsen er blank og det danner seg spisse topper. Alt sukkeret skal være oppløst, men ikke visp for lenge, da kan marengsen bli kornete. Sikt over maisenna og vend inn sammen med eddik.
Fordel marengsen over den halvstekte brownien, skru ned varmen til 120 °C og stek videre ca. 50 minutter. Dekk over med bakepapir når halvparten av steketiden har gått, slik at toppen holder seg lys og fin. Avkjøl kaken.
Pisket krem og bær:
Pisk sammen fløte, sukker og vaniljesukker til en fløyelsmyk krem.
Fordel over midten av kaka, pynt med friske bær og sikt over melis rett før servering.
Tips:
Det smaker også utrolig godt å kun bruke jordbær, dersom man ønsker det.