Browniebunn:
150g Bremykt steke&bake
100g mørk kokesjokolade
3dl sukker
1,5dl hvetemel
2ts vaniljesukker
4ss kakaopulver
2 egg
Bringebærmousse:
400g bringebær
2 ss sukker
5 gelatinplater
0,5 dl vann
3dl kremfløte
Pynt: friske bær og sitronmelisse - eller pynt etter eget ønske.
1. Start med å lag browniebunn - helst i rundform. Smelt smøret og kokesjokoladen.
2. Bland resten av ingrediense i smør/sjokoladeblandingen.
3. Hell røren i en rund form og stek brownien midt i ovnen på 200grader over/undervarme.
4. Knus bringebærene sammen med sukker og sil bort steinene.
5. Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann i 10 min. Kok opp 0,5dl vann og rør ut geletinplatene i det kokende vannet etter de har ligget 10 min i kaldt. Husk å press ut alt det kalde vannet.
6. Bland gelatinblaningen sammen med bringebærene.
7. Pisk kremfløten til stiv krem. Bland kremen forsiktig inn i bringebærblandingen.
8. Hell bringebærmoussen over avkjølt browniebunn. La stå i kjøleskap over natten.
9. Pynt med friskebær.
Tips til montering: del jordbær i to og plasser disse med innsiden ut til veggen av springformen. Plasser jordbær på denne måten helt rundt. Disse plasser du før du heller over bringebærmoussen.