Dansk bursdagskake av en klassisk gjærbakst dekket med smør og farin

Ingredienser

4 dl melk
50 gram gjær
500 gram mel ( evt litt mer )
50 gram sukker
1 tsk salt
50 gram smør
250 gram smør
250 gram farin

Fremgangsmåte

1. Melken lunes og smøret smeltes i.
2. Rør gjæren ut i blandingen.
3. Mel, salt og sukker blandes og den lunkne gjærblanding røres i. Deigen skal være smidig
og slippe lett.
4. Heves 30 min. imens smeltes smør og brun farin sammen. MÅ IKKE KOKE!
5. Deigen rulles ut til å dekke langpannen i ovnen, det trykkes med fingrene over hele
deigen.
6. Etter hevningen smøres det lunkne fyll ut over hele deigen.
7. Stekes ca 20 min ved 175 grader midt i ovnen
Brunsviger er en dansk bursdagskake som i nordligste del av Danmark kaldes Kagemand. Ofte brukes pisket krem som markering av figuren, kjønnet på barnet avgjør hvilken figur kaken har :-) Hele kaken dekkes med godteri og hvert barn i selskapet velger det stykke som har det godteri barnet liker.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!