Saftig kake med blåbær og sitron som kombineres veldig godt!

Ingredienser

3 egg
200 g sukker
150 g smør Bremykt, smeltet
200 g speltmel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
50 ml melk
150 g friske blåbær
1 sitron, finrevet skall
Glasur:
1 dl melis
1 ss sitronsaft
Litt vann
Friske blåbær, sitronskall til pynt

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 190 grader. Smør en bundtkakeform eller en vanlig springform.
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Tilsett mel, bakepulver, vaniljesukker og sitronskall. Pisk inn smeltet smør. Til slutt tilsett melk. Pisk til en luftig røre.
Hell røren i formen, legg blåbær på toppen og trykk dem ned i kaken. Sett kaken i ovnen og stek i ca. 35-45 min.
Avkjøl kaken på rist og vipp den ut av formen slik at bunnen vender opp.
Lag glasuren. Bland melis og sitronsaft. Ha i bittelitt vann for å samle glasuren. Fordel den over kaken og pynt med sitronskall og friske bær.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!