En veldig saftig sjokoladekake med vri . Alle barnas favoritt i heimen.Passer godt til barn med melkeallergi.Barn med diabetes kan spise men må være forsiktig med hvor mye.Det mest spesielle med kaka er at man finner ikke oppskriften hos andre enn de få som har den fra før av. Jeg har flere ganger fått skryt av å lage en av de beste sjokolade kakene og kaka er så saftig at barna ikke spiser bare glasuren men hele og gjerne med en gang uten å ta av glasuren.
kaken:
4egg
6dl sukker
6dl mel
6ts vanilje sukker
4ts bakepulver
8sp kakaopulver
5dl cola
300gr smeltet bremykt smør men kan ha bare romtemperert bremykt i stede.
oppskriften kan bytte ut 1-2dl cola og vaniljesukker mot enten vaniljesaus eller appelsin juice men da blir det ikke ordentlig cola kake for meg.
glasur:
ca 1pakke melis
3sp bremykt
1ts vaniljesukker
smak til med cola
først sett ovnen på 200grader
1.pisk egg og sukker til eggedosis
2 . sikt oppi alt det tørre
3.tilsett bremykt og rør det forsiktig sammen til det blir en gjevn røre
4.tilsett colaen
5.hell røra i en smurt langpanne gjerne smurt med godt lag bremykt.
og sett den i ovnen
kaken skal stå i ovnen i ca 25-30min
i mens kan du blande inn ingrediensene til glasuren og om ønsket kan man
tilsette kakao pulver.
la kaka kjøle før tar på glasur for best mulig resultat. barna kan ha det gøy med å pynte.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!