En fantastisk god iskake med hjemmelaget daim. Gå gjerne for en enklere versjon og kjøp daimen i butikken.

Ingredienser

Hjemmelaget daim
2 dl fløte
6 ss sukringold eller brunt sukker
½ ts vaniljepulver
2 ss bremykt
60 g mørk sjokolade
Iskakebunn
3 eggehvitter
3 ts sukrin+ eller 5 ts melis
100 g kvernede mandler
Iskrem
3 dl kremfløte
300 g philadephia
½ ts vaniljepulver
3 eggeplommer
2 ss sukrin eller sukker

Fremgangsmåte

Start med daimen. Om du ønsker kan du bruke kjøpt daim. Da trenger du cirka 200 g.
Bland sammen fløte, sukrin/brunt sukker, vaniljepulver og smør i en bolle.
Kok på full guffe i mikroen i 5 -10 minutter.
Du kan også koke det i en kjele. Da tar det 20 -30 minutter.
Karamellen er ferdig når den er blitt mørkere i fargen og tykk i konsistensen.
Smør karamellen utover et bakepapir og sett i fryseren i et par minutter.
Smelt så sjokoladen. Smør den utover karamellen og sett daimen i kjøleskapet i minimum 1 time.
Skjær i biter.
Til kaken starter du med bunnen.
Pisk eggehvittene stive med sukrin/melis.
Ha så i kvernede mandler.
Ha røren utover en springform med 22 cm i diameter.
Stek på 200 grader i 20 min.
Avkjøl.
Når bunnen er avkjølt lager du iskremen.
Pisk eggedosis av egg og sukrin/sukker. Rør inn philadephia.
Pisk fløten til krem med vaniljepulver.
Rør eggedosis og osteblandingen, sammen med den piskede kremen.
Vend inn den hakkede daimen i ismassen. Spar noen til toppen av kaken.
Ha massen utover bunnen.
Sett i fryseren i mimum 3 timer.
Iskaken bør stå på kjøkkenbenken 15 -20 minutter før den skal serveres.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!