Bremykt Logo
Loading content...

Ingredienser

250gr Bremykt
350gr sukker
4stk romtempererte egg
0,5dl melk
380gr hvetemel
2ts bakepulver
2ts vaniljesukker
2ts malt kanel
4dl raspa eple
4dl raspa gulrot
1dl rosiner
1 ss kanel og 1 ss sukker/perlesukker til å strø over kaka før steking

Fremgangsmåte

Sett ovnen på varmluft 175grader. Har du ikke varmluft,kan du bruke over og under varme. Prøv deg da frem med steketiden.
1. Smør og sukkerpiskes hvitt og luftig.
2. Tilsett ett og ett egg, pisk godt mellom hvert egg.
3. Ha i melken
4. Bland alt det tørre og ha det i, rør det lett sammen for hånd.
5. Tilsett eple,gulrot og rosiner. Rør slik at alt er godt blanda.
6. Ha røren i en bakepapirkledd liten langpanne. Den jeg bruker er 30×35cm. Som jeg setter på rist ved steking.
Strø på kanel og sukker. Gjerne perlesukker om du har.
8. Stekes i ca 30 min. Sjekk med kakepinne/spiss kniv om den er gjennomsteikt
Avkjøles. Ha gjerne på melisglassur før servering. Jeg pisker litt eggehvite og melis, til en litt tykk saus og har det i en liten pose. Klipper et lite hull i ene hjørnet og rinsler over .
Bruk fantasien,kanskje sjokoladeglassur er godt på?
Tips: hakka nøtter eller mandelflak er også godt å strø på denne kaka før steking.
Sjokoladebiter er også godt å ha i røra før steking. Har du lyst har du lov 🤪😉

Loading content...