Dansk smørkake er en utrolig saftig, myk og smakfull gjærbakst, med mye smør, men vel verdt det! Her er vår variant med Bremykt, fylt med vaniljekrem, sukker, kanel og svisker.

Ingredienser

(Ca. 15 porsjoner)
Gjærdeig:
150 g Bremykt Original
2 dl helmelk
75 g fersk gjær
60 g sukker
ca. 500 g hvetemel
½ ts salt
¾ ts kardemomme
2 store egg
Fyll:
200 g Bremykt Original, romtemperert
200 g sukker
1 ss malt kanel
ca. 2 ½ dl vaniljekrem
100 g svisker i små terninger
Egg til pensling
Til servering:
Melisglasur laget av melis og litt vann
Liten langpanne kledd med bakepapir

Fremgangsmåte

Gjærdeig:
Smelt Bremykt, tilsett melk og varm opp til det er fingervarmt (ca. 37 ˚C). Løs opp gjæren i den lunkne væska. Ha det i en bakebolle, tilsett sukker og rør godt. Tilsett resten av ingrediensene. Elt deigen til den slipper bollen (gjerne i en kjøkkenmaskin), tilsett evt. litt mer hvetemel. Deigen skal ikke være klissete og ikke fast. Dekk til med plast og la deigen heve ca. 45 minutter i romtemperatur.
Del deigen i to, hvorav den ene delen litt mindre. Kjevle den minste ut på melet bakebord, til et lite rektangel og legg i en langpanne.
Fyll:
Bland sammen Bremykt, sukker og kanel.
Fordel cirka halvparten av fyllet over bunnen. Fordel vaniljekrem over, dryss over svisker. Kjevle den andre deigen til et rektangel, smør over resten av fyllet og rull sammen. Skjær i ca. 15 like store skiver, fordel over bunnen (det skal være litt mellomrom mellom skivene) og dekk til med kjøkkenhåndklede. Etterhev i romtemperatur ca. 15 minutter.
Forvarm stekeovnen til 200 ˚C, varmluft.
Pensle med sammenvispet egg og stek på midterste rille 20-25 minutter. Sjekk av og til. Dekk evt. til med bakepapir mot slutten av steketiden dersom toppen begynner å bli mørk. Avkjøl og ha over melisglasur.
Tips:
Svisker kan byttes ut med rosiner, eller også lages uten.