Verdens enkleste kake. Ferdig i 35 min og det smake som himmelen. Mandel crust og vanilje krem for alle sanser.
CRUST (35x20cm):
-1 egg
-200gr sukker
-1ts vanilje sukker
-200ml melk (hell)
-100gr finnhaket mandeler (jeg hake di i kjøkkenmaskin)
-100ml rapsolje
-200gr siktet hvetemel
-1ts bakepulver
KREM:
-400ml melk (hell)
-5s sukker
-1ts vanilje sukker
-1 pose kakefyll vanilje smak (idun)
-150gr bremykt original
DEKORASJON :
-50gr grovhakket mandeler
CRUST:
1. Bland samen i en jevnt blanding egg, sukker, vanilje sukker og melk (ca 3 min).
2. Legg inn olje og finnhakende mandeler. Bland sammen.
3. Bland samen hvetemel og bakepulver og legg inn i blandingen. Rør godt.
4. Ta en form (35x20cm) og smore den med Bremykt. Legg in blanding og sette i varme ovn. Stekke den ca 25min på 170'C. Den er stekt hvis det kommer ikke noen deig på trepirke (som er vist på bilde).
KREM:
1. Bland samen kakefyll, sukker og vanije sukker od tilsett 50 ml melk. Rør godt.
2. 350ml melk kokker vi til koke.
3. Setter vi blandingen i melk og rør godt i 2-3 min til det er tykk og kokt.
4. I varm blanding legger vi inn 150gr Bremykt og rør vi til bremykt smelter seg og det blir en jevn blanding.
5. Sprer vi varme kremen over crust og dekorer med grovhakket mandeler.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!