Kaken bruker kulturmelk i deigen som gjør at den blir ekstremt saftig og god på smak. Det doble lage med en Philadelphia-basert glasur er virkelig til å drømme for. Lag gjerne kaka en til to dager før servering for at smakene skal få satt seg ekstra godt! Dette sørger også for en ekstra saftig kake.

Ingredienser

Til selve kaken:
4 egg
3dl sukker
2ts vaniljeekstrakt
3,5 dl hvetemel
2ts natron
2 - 3ts bakepulver
3ts kanel
1ts vaniljesukker
0,5ts salt
2dl kulturmelk
1dl smeltet Bremykt
4dl gulrøtter
Den beste glasuren:
400gr Philadelphia
500gr melis
2ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

1. Visk eggene sammen til eggedosis. Når denne er blitt lysere og du kan stave ‘Ole’ i eggedosisen rører du inn vaniljeekstrakten.
2. Vend inn hvetemel, natron, bakepulver, kanel, vaniljesukker og saltet
3. Når alt er rørt godt inn, pass på å ikke rør alt for mye, tilsetter du kulturmelken, smøret og gulrøttene vekselvis til du får en god røre
4. Hell så i alt en ferdig smørt rund form på rundt 24cm og stek den i rundt 45min på 180°. Om toppen begynner å se brent ut er det bare å legge litt bakepapir oppå for å beskytte den
5. Ta kaken ut når du kan stikke en fyrstikk i midten og den kommer ut ren. Når kaken er helt avkjølt kan du lage glasuren
6. Rør sammen Philadelphia’en med melis og vaniljesukker til passelig konsistens. Om den er for rennende tilsett mer melis, om den er for stiv kan kan du ta i litt mere Philadelphia. (Om du føler deg litt fancy kan du også tilsette frøene fra en vaniljestang i glasuren. Dette skaper en veldig god smak på den, men gjør også at den ser veldig profesjonell ut)
7. Del kaken i to, vannrett. Legg toppen til siden og skjær ett lite lag fra den for å jevne den ut.
8. Ta i rundt 1/3 av glasuren i midten av kaken smør dette ut. Deretter setter du de to kakene tilbake oppå hverandre for å en gulrotkake med to lag!
9. Ta så litt under halvparten av glasuren og smører dette på utsiden av kaken. Dette er kun for å sørge for at man ikke får noen kakesmuler i glasuren. Når dette er gjort setter du kaken i kjøleskapet i rundt 5 - 10min for å lat glasuren stivne litt
10. Kaken tas ut av kjøleskapet og smør resten av glasuren på kaken og voila..du er ferdig.
Tips: lag gjerne fine mønstre på kaken med en gaffel eller strø raspet mørk sjokolade på toppen. Her er det egentlig bare kreativiteten som stopper deg så prøv deg fram!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!