Deilig kake

Ingredienser

Ingredienser til deigen
* 150 gram mel
* 140 gram melis
* 7 store egg
* marg én vaniljestang
* 70 gram smør
* klype salt
Ingredienser til sjokoladekrem
* 200 gram mørk sjokolade
* 300 gram kald smør
* 200 gram melis
* 2 ss kakao
* marg én vaniljestang
Ingredienser til karamell glasur
* 1 ts smør
* 150 gram sukker
* 2 ss frisk sitronsaft eller eddik

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 200 grader
Skjær 8 stykker av pergament papir i form av fjæren form
Deigen
Skill plommen i egg av protein.
Smelt smøret og la den avkjøles.
Sett eggeplommene i en bolle. Tilsett vanilje marg og halvparten av melis. Pisk i denne posisjonen med blanderen inntil blandingen er svakt skummende og i 3 minutter.
I en annen bolle, visp eggehvitene stive og tilsett resten av melis. Bland smeltet smør gjennom her.
Legge nøye eggehvite blandingen, eggeplomme blanding, en klype salt og mel sammen.
Spre deigen jevnt over 8 stykker av pergament papir. Stek i 8 til 10 minutter i ovnen.
For å oppnå en perfekt sirkel, kan den nedre del av formen benyttes. Sett denne på bakken rundt det, og kuttet ut sirkelen. Dette gjør det mye enklere stabling.
Sjokolade krem
La sjokoladen i vannbad smelte.
Pisk smør med mikser til skummende. Tilsett kakao og sukker og bland gjennom.
Til slutt, tilsett sjokolade og vanilje frø og bland.
Karamell glasur
Smelt smøret i en kjele.
Tilsett sukker og sitron eller eddik. La det smelte over middels varme til den er gyllen.
Hell karamell over en av jorda og spre det jevnt med en smurt stekespade.
La karamell avkjøles.
Skjær sirkelen inn 12 poeng.
Kaken
Spredt på 7 etasjer jevnt et lag med sjokoladekrem.
Plasser lagene pent sammen og smøre den siste sjokoladen på siden av kaken
Din deilig kake er klar nå

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!