Verdens best Kakao og jordbær kaker, kombinasjon av to gode smaker med frisk fløte og mascarpone, smelter i munnen.
Til kake:
1+1/2 kopper hvite sukker
1/2 kopper brun sukker
1+3/4 kopper mel
3/4 kopper kakao
2 teskjeer nitron
1 teskje bakepulver
2 teskjeer vaniljesukker
1 teskje salt
3 egg
1 kopp buttermilk
1 kopp kaffe
1/2 kopp olje
jordbærsaus:
250 gr jordbær
120 gr sukker
4 spiseskje vann
1 spiseskje sitronsaft
fylling:
200 ml kremfløte
200 ml mascarpone
5 spiseskje jordbærsaus
Jordbær
Til kake:
1. Bland alle de tørre ingrediensene
2. Tilsett flytende ingredienser og blandinger
3. Sett i to form av 18cm, og stek 180 grader i 35 minutter.
jordbærsaus:
1. I en kjele bringe alle ingrediensene på lav varme i ca 7 minutter. Bland alltid.
2. Grind til glatt og uten klumper.
3. Avkjøl og legg i kjøleskapet. Jo bedre forberedt dagen før.
fylling:
1. Visp fløten og tilsett mascarpone og slå igjen.
2. Tilsett jordbærsaus og bland.
montering kake:
1. Halvere de to kaker.
2. Sett en del av kaken på et fat og plass fylling og skiver jordbær, avslutte med en liten av jordbærsaus.
3. Sagt på en annen del av kaken og til den samme prosedyre som i punkt 2 og så videre.
4. Fylle plassen på utsiden av toppen av kaken og plasser jordbærsaus.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!