På tide at saftig og nostalgisk formkake får sin plass i bakeverdenen igjen!

Ingredienser

160 gram Bremykt (romtemperert smør)
200 gr sukker
3 vanlige egg
1-1,5 raspet syrlig eple
160 gr hvetemel
1,5 ts bakepulver
1 ts kanel
1/2 ts kardemomme, malt
Melisglasur:
Melis
Sitronsaft

Fremgangsmåte

1) Rør smør og sukker hvitt.
2) Knekk oppi ett og ett egg om gangen, visp sammen etter hvert egg.
3) Rasp 1,5 syrlig eple og ha i røren. Tilsett mel og bakepulver. Rør inn kanel og kardemomme.
4) Helles i smurt 1 liters brødform.
5) Sett i KALD ovn på 160 grader, i ca 1 time. Sjekk med kakepinne etter ca 50 min. Skal bli gylden på topp.
6) Når kaken er ferdig stekt, og fortsatt ganske varm; risle over tynn melisglasur blandet med sitronsaft.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!