Til tross for en overflod av ulike moderne kaker og paier, foretrekker jeg tradisjonelle oppskrifter som er varme og mer sjelfulle. Jeg vet vi får kjøpt Cottage Cheese på alle norges butikker, men den absolutt beste er den du lager selv. Slik baking er mer behagelig og du får i tillegg den ekstra gode smaken.Gamle tradisjoner på en ny vri.

Ingredienser

Bunnen:
200 g mel
100 g Bremykt
100 g sukker
1 egg
1 ss. rømme
1 ss. bakepulver
Kakefylling:
400 g hytteost
3 egg
75 g sukker
2 ss. rømme
2 ss. semulegryn
200 ml drikkeryoghurt
sitronskall av 1/2 sitron
3-4 epler
kanel etter smak

Fremgangsmåte

Visp Bremykt med sukker til den blir luftig og hvit i fargen. Gradvis tilsett rømme og egg. Visp igjen til en glatt konsistens . I en separat bolle bland sammen siktet mel og bakepulver. Tilsett de tørre ingrediensene og kna deigen med hendene for å lage en ball. Legg den i plastfolje og sett i kjøleskapet til du er ferdig med fyllet.
Forbered fyllet. Ha hytteosten i en food-prosessor til den får en glatt konsistens. Tilsett sukker, egg, semulegryn, sitronskall og bland forsiktig.
Deretter ha i rømme, yoghurt og bland massen på nytt til en jevn og glatt blanding.
Ta deigen ut av kjøleskapet og ta av plastfolje. På bunnen av formen (jeg hadde en rund form på D24 cm), legger du bakepapiret smurt med Bremykt og fordel deigen jevnt ut. Vask epler, fjern kjernen, kutt i tynne skiver og sett dem på deigen. Strø eventuelt litt sukker og kanel og hell fyllet på toppen. Bak i ovnen forvarmet til 180 ° C i 40-50 minutter. Følg godt med og sjekk med tannpirker om kaken er ferdig.
Det tok meg 60 minutter å bake kaken i ovnen. I de første 30 minuttene bakte jeg på nederste rille av ovnen i modusen over-/undervarme, og deretter slår du på grillmodus, reduserer temperaturen til 160 ° C. Til slutt flyttet jeg formen til midten av ovnen og bakte i ytterligere 30 minutter.
Ta kaken ut og la den kjøle ned til romtemperatur. Spis og nyt!!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!