Tar den klassiske eplekaken og hever den til nye høyder.

Ingredienser

Eplekake:
150 g Bremykt
175 g brunt sukker
2 ts vaniljesukker
3 store eggeplommer
175 g hvetemel
3 ts bakepulver
1 ts kardemomme
fløte
1 rødt eple
Vaniljekrem:
1 ts vaniljeessens (evt ekte vaniljesukker)
2½ dl melk
1 dl fløte
60 g sukker
1 eggeplomme
2 ss maizena
Eple fyll:
1 grønt og 1 rødt eple
3 ts kanel
3 ts sukker
+ eple syltetøy
Krem:
300 g sukker
1 dl vann
4 eggehvitter
500 g smør
gelfarger

Fremgangsmåte

1. Miks mykt smør, vaniljesukker og brunt sukkertil det er kremet. Ha i en og en eggeplomme til alt er godt blandet.
2. Sikt mel, bakepulver og kardemomme i røren. Ven inn med slikkepott. Vend så inn fløte til du får ønsket konsistens. Vend inn et eple skrelt og kuttet i terninger på ca 3-5mm. Røren skal ikke være for tørr, men kunne spes ut med slikkepott.
3. Pensle 1 form på 15cm med Bremykt og kle med bakepapir. Pensle gjerne bakepapiret også.
4. Stekes i stekeovn 180°c i 35-40 mimutter. Kaken er ferdig når en pinne kommer ut tørr. Avkjøl.
5. Lag vaniljekrem. Bland vaniljeeesens, sukkeret, 2 dl av melken og fløten i en kjele. Varm opp til rett før kokepunktet.
6. I et desilitermål eller bolle av glass bland resten av melken med maizena. Visk så inn eggeplommen.
7. Hell nesten all av den varme melken i desilitermålet mens du hele tiden rører. Hell så tilbake i kjelen. Rør hele tiden til blandingen tykner. Hell tilbake i desilitermålet/bollen. Dekk med plastfolie og sett til kjøling.
8. Skrell og kutt epler i terninger. Bland sammen med sukker og kanel i en kjele. Varm opp til sukkeret smelter, og epleterningene begynner å mykne. Avkjøl.
9. Nå skal du lage kremen. Bland vann og sukker i en kjele. Kok opp til laken er helt klar, men ikke så lenge at den begynner å få en gylden farge.
Pisk eggehvitene stive. Hell i sukkerlaken i en tynn stråle mens du pisker eggehvitene på høy hastighet. Det blir en blank marengs. Kjør maskinen i noen minutter til blandingen er kjølt ned noe.
Ha i romtemperert smør, i små porsjoner. Miks til alt smøret er blandet inn.
10. Kutt den avkjølte kakebunnen i tre. Legg bunnen tilbake i bakepapir kledd form.
Sprøyt en kant på ca 1-2cm med krem langs kanten av kaken, smør på eple syltetøy, vaniljekrem og eple bitene til du når kanten av kremen. Legg på neste lag kake. Gjenta kremkant, syltetøy, vaniljekrem og eple biter. Legg det siste laget med kake på topp, og press forsiktig ned i formen.
Settes til avkjøling.
11. Ta forsiktig kaken ut av formen, ta en liten klatt krem på et fat, sett kaken på fatet. Nå kan du være kreativ og legge til farger i kremen. Smør eller sprøyt på kremen. Bruk en spattel eller en fin tupp. (Jeg er glad i wilton 1M tippen)
Pynt etter kreativitetens fantastiske ideer! :)

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!