Det beste med denne kaken er at den har et overraskende utseende. Kontrasten mellom et nøytralt ytre utseende og et eventyrlig indre. Den er i tillegg himmelsk god, og er også forholdsvis veldig enkel å lage. Dette er en kreativ kake, og her er det bare å slippe fantasien løs.

Ingredienser

Kakebunner:
500g sukker
500g bremykt
10 hele egg
2 eggeplommer
6 ss helmelk
9 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
valgfri konditorfarge (jeg valgte blå, rød og grønn)
Smørkrem:
500g bremykt
750g melis
3 ss helmelk

Fremgangsmåte

Kakebunner:
Her delte jeg oppskriften i to for å ha en mindre og enklere deig å jobbe med.
1) Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og smør to runde kakeformer på 18cm diameter.
2) Ha smør (250g) og sukker (250g) i en miksebolle og pisk det lyst og luftig.
3) Ha i de hele eggene + eggeplommen, og melken og pisk det inn.
4) Bland sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker i en annen bolle.
5) Tilsett melblandingen i miksebollen.
6) Rør sammen til du har fått en jevn røre.
7) Del røren i to og tilsett ønskede farger.
8) Fordel røren i de to kakeformene og stek dem på midterste rille i ca. 20-25 min.
9) Ta dem ut og avkjøl på rist.
10) Gjenta oppskriften igjen og tilsett nye farger.
11) Til slutt har du fått 4 kakebunner med ulike farger.
Smørkremen:
1) Hell alt smøret over i en miksebolle, sammen med melis og melk. Miks alt godt sammen, til kremen er blitt lys og luftig. Tilpass eventuelt med mer melis hvis kremen blir for bløt. Kremen skal ha en hvitaktig farge.
2) Sett kremen gjerne i kjøleskapet i 30min for en fastere konsistens.
Fordelen med bremykt her er at kremen blir myk og enkel å jobbe med.
Bygge kaken:
1) Skjær kakebunnene rette og beine med en god kniv.
2) Sett en kakebunn på et fat og smør den godt med krem på toppen.
3) Legg kakebunn nummer 2 oppå, og gjenta til alle bunnene er plassert fint oppå hverandre.
4) Til slutt er det bare å dekke hele kaken med den gode smørkremen.
5) Nyt kaken med venner og familie.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!