Denne oppskriften fra min farmor gir en saftig og god fyrstekake! Den holder seg også god svært lenge. En slager som må nytes sammen med et kaldt glass melk.

Ingredienser

Deig:
200 g. smør
200 g. farin
300 g. hvetemel
2 ts. bakepulver
3 egg (spar en eggehvite til mandelfyllet)
Mandelfyll:
200 g. melis
200 g. mandler
1 ts. vaniljesukker
1 eggehvite
Vann nok til at dette blir en grøt
Pynt:
Skoldede mandler

Fremgangsmåte

Deig:
1. Finsmuldre romtemperert smør og hvetemel.
2. Tilsett sukker og deretter bakepulver.
3. Tilsett eggene til slutt. Bland godt til deigen er glatt og jevn.
4. Trykk deigen flat og pakk den inn i plastfolie. Legg deigen i kjøleskapet mens du lager mandelfyllet og forbereder pynten.
Mandelfyll:
1. Kvern mandler med mandelkvern, evt. kjøkkenmaskin.
2. Tilsett melis og vaniljesukker.
3. Tilsett eggehviten og vann. Bland røren godt sammen.
Pynt:
1. Skold mandler.
2. Tørk mandlene.
Rundform:
1. Smør en rundform med smør.
2. Ta deigen ut av kjøleskapet og lag bunn i rundformen. Bunnen skal være ca 1 cm tjukk.
3. Rull 2 pølser på tykkelse med lillefingeren din og legg disse rundt kanten i rundformen oppå hverandre. Pass på at deigen er tett ut mot formen.
4. Ha på mandelfyllet og fordel dette jevnt ut over.
5. Rull tynne pølser av siste resten av deigen og pynt kaken som du ønsker.
6. Tilsett de skoldede mandlene til slutt.
7. Fyrstekaken stekes på 170 grader nederst i ovnen til deigen har en fin gylden farge.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!