Bløtkake med flere fyll.

Ingredienser

Kakebunn 24 cm
5 egg
200 gr sukker
1 ss vann (temperert)
150 gr hvetemel
50 gratulerer potetmel
noen dråper sitron essens eller litt revet sitronskall.
Fyll og pynt
2 dl jordbær, rørte, eller syltetøy
1 porsjon jordbær krem
6 dl fløte
100 gram kroken, finmalt
Jordbær og sjokoladespon og malt kroken til pynt.
Jordbær krem
300 gr frosne jordbær
5 ss sukker
3 stk plater gelatin
3 dl fløte

Fremgangsmåte

1. Kakebunn
Tempererte egg piskes med sukker i ca 10 minutter, til massen er luftig og fin. Hvis eggene er tatt fra kjøleskapet, legg de i en med varmt vann i ti minutter-til de er romtempererte. Sett hastigheten ned på maskinen, tilsett vann (temperert) og la maskinen gå i 5 minutter til. Da blir massen seig. Sikt det tørre. Sikt gjerne på et bakepapir og ha det i massen, litt av gangen, løft det inn veldig forsiktig med en slikkepott. Ikke rør! Sett gjerne bakebollen litt på skrå, da beholder du luften i massen. Hell massen i formen, bakepapir i bunnen og langs kanten sprayer jeg med formfett og limer på bakepapir langs kanten.
Stekes på 170 grader vanlig over/undervarme midt i ovnen i ca 30-35 minutter. Ikke åpne døren under stekingen, skru heller ned på temperaturen underveis hvis den blir mørk på toppen.
La bunnen avkjøles på rist opp ned.
2.Jordbærkrem
Tin bærene og kjør dem sammen med sukkeret i en food processor. Gni pureen gjennom en finmasket sil hvis du vil fjerne frøene. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 6 min. Varm opp en liten mengde jordbærpuree i en liten kjele. Klem vannet godt ut av gelatinplatene og løs dem opp i i den varme jordbærpureen. Trekk kjelen bort fra platen og bland inn resten av jordbærpureen. Hell alt over i en bolle. Pisk fløten til krem og vender den, litt etter litt, inn i jordbærpureen. NB: jordbærpureen må ikke være varm når du tilsetter kremen. Da smelter kremen og mister volum og blir kompakt.
3. Montering av kaken
Del sukkerbrødet i tre lag.
Kle springformen (ikke bunnen) du brukte til å lage bunnen med bakepapir. Legg det nederste laget på kakefat et og sett formen over. Smør på halvparten av de rørte jordbærene/syltetøyet og legge på jordbær kremen. Legg på neste lag med kakebunn. Smør på resten av de rørte jordbærene/syltetøy og klem forsiktig ned slik at kaken blir rett. La kaken stå i kjøleskapet og sette seg. Kan godt gjøre dette dagen før. Pass på å dekke til kaken. Pakk inn topplokket til kaken så det ikke blir tørt, kan gjerne puttes i fryseren til det er dags å gjøre finishen.
Stivpisk 3 dl fløte og vend inn 100 gr malt kroken legg kremblandingen på kaken og sett på topplokket.
Stivpisk de siste 3 dl med fløte. Ta av springformringen og dekk kaken med kremen, bruk gjerne en spatel for lettere å få det jevnt. Legg på kroken rundt hele kaken. Tips: jeg pleier å legge matpapir rundt fatet litt under kaken så vil overflødig krokan lett kunne fjernes ved å ta bort papiret til slutt. Dette er litt grisete, men det er verdt det, for det blir såååå flott visuelt. Pynt toppen av kaken med halve jordbær og sjokoladespon. Denne kaken tar litt tid å lage, men vel verdt innsatsen.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!