Nøttebunn med et hint av mørk sjokolade. Fylt med en nydelig lemon curd med et snev av ingefær, toppet med marengs krem.

Ingredienser

Bunn:
100 g mandler
100 g hasselnøtter
200g sukker
4 eggehviter
150 g mørk sjokolade
Lemon curd:
4 eggeplommer
150 g sukker
1 dl presset sitronsaft
Revet skall av 2 sitroner
1 ts revet ingefær
100 g bremykt
Marengs til toppen:
3 eggehviter
2,5 dl sukker
1ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Slik gjør du:
Lag lemon curden først;
Ha eggeplommer, sitronsaft, sukker, sitron skall og revet ingefær i en stålbolle og ha i en gryte med kokende vann (vannbad). Varm opp kremen helt til den blir tykk og kremete (skal ikke koke), ha i smør terninger. Avkjøl kremen i kjøleskapet til den er kald.
Nøttebunn:
Kjør nøttene i en foodprosessor. Pisk eggehvitene stive og ha i litt og litt sukker mens det piskes. Bland i nøtter og grovhakket sjokolade. Stekes på 200 grader i 20 - 30 minutter, nederste rille.
Marengs krem:
Ha eggehviter, sukker og vaniljeekstrakt i en metall- eller glassbolle (som tåler varme). Sett bollen over en kjele med kokende vann. Pisk marengsen med elektrisk håndmikser over vanndampen i 4 minutter, til den er skikkelig tykk, myk og blank. Ta bollen av platen og fortsett å piske i 3-5 minutter til. Marengsen skal da være avkjølt igjen og skikkelig stiv!
Montering:
Legg nøttdbunnen på et kakefat, ha på lemon curd og ha marengskrem på toppen.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!