En veldig god kake med banan både i bunnen og banankrem inni, som gjør at kaken holder seg godt og smaker like godt dagen etter.
Bunnen:
2egg
2dl kopper
3kopper hvetemel
2ts bakepulver
2ts vaniljesukker
1ts natron
1 kopp smeltet bremykt steke og bake
2 mosede bananer
8ss smør
Fyll
2mosede bananer
Resten av fløten som blir igjen etter laget glasuren
Glasur
1 kopp fløte
200gram firkløver
1/2 kopp sukker
1/2 kopp smeltet bremykt steke og bake
1kopp = ca 1.5dl (liten kaffekopp)
Bunnen
1. egg og sukker piskes til eggedosis
2. Bremykten smeltes og haes i eggedosisen
3. Bland sammen hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og natron. Siktes i eggedosisen
4. Mos bananene og ha i eggedosisen
5. Ha i melken og rør alt sammen forsiktig sammen
6. Ha bakepapir i en 26cm rundform, ha i røren og stek den nederst i ovnenen på 175grader i ca 45min.
Fyll.
1. Mos bananene
2. Pisk fløten som blir igjen etter glasuren sammen med 1ss sukker til krem
3. Ha den moste bananen i kremen og rør lett sammen.
4. Del kakebunen i to og ha banankremen inni
Glasur
1. Del opp firkløveren i biter og ha den i en kasserolle sammen med fløten, sukkeret og ferdig smeltet bremykt.
2. Kok det opp mens enn rører i det. La det småkoke på svak varme i ca 5 min mens enn rører i det innimellom så det ikke fester seg i kjelen.
3. Avkjøl etterpå. Sett kasserollen i kaldt vann og rør i innimellom. Når glasuren har blitt kald og blitt tykkere haes den over kaken. Både på toppen og nedover sidene.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!