Bremykt Logo
Loading content...

Ingredienser

Luftig bunn:
125 gram Bremykt
1 glass vann (2,5dl)
1 glass hvetemel (2,5dl)
5 egg
en klype bakepulver
Krem:
3/4 liter av melk
80 gram balandet potetmel og maismel( litt mer potetmel)
1 ss vaniljesukker
140-170 gram melis (sunnere du kan bruke ogsa naturlig bjørkesukker)
150 gram Bremykt

Fremgangsmåte

Bunn: Sett i en kjele Bremykt og vann og varm sammen til de blir smeltet. Tilsett mel og ror godt et par minutt fremdeles over varmen. Ta av varmen ,kjol, blanding ma vare helt kald. Tilsett eggene og bland til en jevn konsistens sammen med en klype bakepulver. Del blanding til halv og sett tynt lag pa 2 like bakeformer med bakepapir pa(25x36cm). Bak ca25 minutter pa 200 grader(ikke apne stekeovnen nar kaken stekes )Bunnen er ferdig nar den far fint varm gull farge og er hard.
Krem: Lagg melkepudding- varm melken i en kjele( forlatt litt melk ca 4 skjer til a smelte melblandig og vaniljesukker . Nar melken begynner a koke hell rora av mel og vanijesukker og ror godt til a fa puddingkonsistens. Varm ett minutt og ror hele tiden. Pudding ma koke litt. Ta av varmen og kjol til den blir helt kald.
Bremykt pisk godt med melis ett par minutt. Tilsett kald melkepudding (sma porsjoner) mens du pisker. Prov og tilsett mer melis om du onsker sotere fyll. Legg kremen over en lag bunn og dekk den andre. Kjol i kjoleskapet noen timer til kremet blir stiv. Dryss pa toppen med melis .

Loading content...