Dette er en sjokoladekake som smaker himmelsk, den er lett og lage og passer like godt til selskap som til kaffekos.

Ingredienser

Kakebunn:
200 gram havrekjeks
85 gram bremykt
50 gram mandler
1 stor spiseskje nøttesmør
1 klype salt
1 teskje vaniljesukker
1 spisekje kokosmasse
Fyll:
3 1/2 dl kokoskrem
200 gram smeltet kokesjokolade
3 spiseskjeer sukker
2 dl smeltet bremykt
1 dl mandelsmør
2 spiseskjeer vaniljesukker
1 klype salt
2 spiseskjeer sterk kaffe
1 moden avokado
Evt ekstra kakaopulver

Fremgangsmåte

Bunn:
1. Smelt bremykt på lav temperatur
2. Ta resten av ingrediensene i en blender og bland godt.
3. Når smøret har smeltet heller du dette oppi blenderen og blender til det har blitt en jevn masse. Hvis massen blir for tør kan du tilsette litt mer smør. Den skal være fuktig og noe klissete
4. Tøm massen over i en rund kakeform med 18 cm. diameter. Press bunnen ned og sett formen i kjøleskapet mens du lager fyllet.
Fyll:
1. Smelt kokesjokoladen i et vannbad. Når sjokoladen har smeltet tilsetter du sukker og deretter bremykt litt etter litt og rører til en glatt røre. La sjokoladen avkjøles noe.
2. Bland inn sjokoladen med kokoskrem, nøttesmør, salt, kaffe og en most avokado. Bland dette forsiktig sammen. Kremen skal ha en god og kraftig sjokoladesmak, ved behov kan det tilsettes noe kakaopulver.
3. Hell fyllet over den kalde kakebunnen og sett kaken i fryseren i minst 3 timer.
4. Ta kaken ut ca 15 min før servering og topp med friske blåbær og raspet sjokolade.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!